Om du har en Windows-telefon kan du installere mange nyttige programmer. (Foto: Einar Eriksen / Amobil.no)

Programmene du bør ha på Windows-mobilen din

Disse programmene gjør Windows-mobilen din komplett.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over 12 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Dagens smarttelefoner er som datamaskiner. De fungerer greit ut av boksen, men om du virkelig skal få glede av dem er du nødt til å installere ekstra programmer.

Det finnes en hel jungel av programmer, så det er ikke alltid like lett å orientere seg. Derfor har vi satt sammen denne listen med programmer som vi mener alle og enhver bør ha på telefonen sin.

Denne gangen har vi tatt for oss telefoner med Windows Mobile. Operativsystemet brukes blant annet i smarttelefoner fra HTC, Samsung og Motorola.

Les også: Slik kommer du i gang med Windows-mobilen din »

Skaff en bedre nettleser
Opera Mobile 8.65

Vanlige mobiler med Windows Mobile kommer med Internet Explorer ferdiginstallert. I denne nettleseren er det svært mange nettsider som ikke vises skikkelig, og nettleseren gir ikke noen god surfeopplevelse.

Opera Mobile gir en mye bedre surfeopplevelse, og laster nettsidene raskere. Den siste nedlastbare versjonen er Opera Mobile 8.65, men selskapet har lansert en nyere versjon som vil overta anslagsvis i mai eller juni.

Pris: 160 kroner

Les sniktitt på nye Opera Mobile 9.5 »

PS: Opera Mini gjør surfingen billigere

Opera Mini er et Java-program som passer til alle mobiltelefoner. Selv om du har en god nettleser, sparer Opera Mini deg for masse datatrafikk. Dermed går det raskere og surfingen blir billigere.

Les mer om Opera Mini »

Pris: Gratis

Gjør mobilen til en harddisk
Softick Card Export 2

Når du kobler en Window-mobil til PC-en din dukker den normalt ikke opp som en flyttbar harddisk, slik de fleste mobiler gjør. Dersom du bruker dette programmet får du full tilgang til mobilen din og minnekortet i filbehandlingen.

Den største fordelen med dette, er at du slipper å bruke ekstraprogrammer for å overføre filer til og fra mobilen.

Pris: Gratis

Bruk mobilen som IP-telefon
Fring

Hvis du har Wi-fi på telefonen din, kan du spare mye penger ved å ringe ved hjelp av IP-telefoni. Dersom du laster ned Fring, kan du ringe helt gratis til brukere av for eksempel Skype eller MSN.

Programmet gir deg en liste over kontaktene dine i både MSN og Skype samtidig, så vel som andre tilsvarende tjenester som støtter IP-telefoni. I tillegg kan du sende lynmeldinger til kontaktene dine.

Les Amobils test av Fring »

Pris: Gratis

Se værmeldingen
Epocware Handy Weather

Programmet gir deg værmelding som skjermbeskytter slik at du alltid vet om du bør ta med deg paraplyen eller om du må måke fram bilen før du skal på jobb.

Programmet gir deg både værmeldingen for i dag og de fem nærmeste dagene.

Pris: Rundt 80 kroner

Rediger Office-dokumenter
Documents to go premium edition

Alle mobiler som har Windows Mobile og en trykkskjerm, har muligheter for å redigere programmer ved hjelp av Quickoffice. Dessverre har du ikke den samme muligheten i mobiler uten trykkskjerm. Og faktisk har ikke Quickoffice laget noe program for dette.

I stedet må du bruke Documents to go, som er det eneste programmet som finnes til disse telefonene som kan tilby skikkelige redigeringsmuligheter for både tekstdokumenter, regneark og lysbildepresentasjoner.

Pris: Rundt 150 kroner

Iphone-tastatur til Windows Mobile
PocketCM Keyboard

Med Iphone kan du holde fingeren over tastaturet og dra den rundt på skjermen til den rette bokstaven utheves, noe som gjør det enklere å skrive på trykkskjermen.

PocketCM Keyboard er et tilsvarende tastatur for Windows-mobiler med trykkskjermer.

Pris: Gratis

Reiseguide på mobilen
World Mate

Dersom du er mye ute og reiser kan World Mate være et hendig program å ha i lomma. Dette har i lang tid vært et av de bestselgende programmene.

Programmet gir deg oppdatert informasjon om flyplanene til de fleste flyselskapene, en oppdatert værmelding, klokkeslett for hele verden, valutakalkulator, kart og en rekke andre hendige funksjoner som kan være greie å ha når du er ute og reiser

Pris: Rundt 385 kroner

Lagre skjermbilder
Ilium Software Screen Capture

Et skjermdumpprogram som dette kan fange et bilde av skjermen din, akkurat som på PC-en.

Dersom du har et program eller et spill som du vil vise til venner eller bekjente, kan du enkelt fange et skjermbilde og for eksempel sende det i en MMS-melding.

Pris: Gratis

Les også: Programmene du bør ha til S60-telefonen din »

Du kan finne ut hvordan du laster ned programmene hos Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder