Vi er i fyr og flamme over Sony Ericsson W760i, men noen innvendiger har vi dog. Foto: Audun M. Solheim

Test: Sony Ericsson W760i: Heit Walkman med GPS

Dette er en av de beste Walkman-telefonene vi har prøvd på lenge.

Audun M. Solheim (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Hvis du vil ha en skikkelig musikk-telefon som ikke er skrapet for funksjoner, så kan du glede deg over nykomlingen Sony Ericsson W760i.

Skyveformatet gjør at størrelsen er lommevennlig selv om både taster og skjerm har fått den plassen de trenger.

Se bilder av W760i hos Amobil »

Tastene er gode å bruke og ikke minst svært behagelige. Skjermen er stor og skarp nok til å gi deg en god opplevelse enten du ser på bilder eller spiller spill.

Både samtalekvalitet og batteritid holder mål, og det går som en drøm å skrive tekstmeldinger.

Utseendet er riktignok ikke spesielt spenstig, men byggekvaliteten er god og W760i glimter til med enkelte forseggjorte detaljer, som den opplyste Walkman-logoen.

Stifinner

En GPS har funnet vei under panseret på W760i. Kart lastes ned via mobilnettet - noe som går lynraskt takket være Super-3G, men det koster deg også noen kroner hver gang. Ved siden av å vise hvor du befinner deg og til å finne frem, er GPS-en også er koblet sammen med det innebygde treningsprogrammet i tillegg til at den kan brukes til å geomerke bilder du har tatt med telefonen.

Telefonens kanskje svakeste punkt er kameraet. Oppløsningen er riktignok på brukbare 3,2 megapiksler, men det hjelper lite når hverken autofokus eller fotolys av noe slag er på plass. Resultatet er en bildekvalitet som er høyst middelmådig.

Et annet ankepunkt ved W760i er prisen. Selv om du riktignok får mye funksjonalitet for pengene, er den ikke rett valg for mobilkjøpere med stramt budsjett.

Baksiden ser sportslig ut. Foto: Audun M. Solheim

Midt i blinken for målgruppen

Et par harde konkurrenter er Sony Ericssons egne modeller W580i og W910i. Førstnevnte har en gunstig pris og er en god musikktelefon i en hendig innpakning, selv om skjerm og taster er hakket mindre. Sistnevnte er på sin side ikke så mye billigere, mangler omtrent bare GPS-en sammenlignet med W760i.

Nokia 5610 mangler også GPS, og den er ikke like godt utstyrt på multimediafronten, men er et godt og mer prisgunstig alternativ fra Nokia.

Hvis du vil ha en topp utstyrt musikktelefon med GPS og er villig til å betale for det, er W760i utvilsomt et godt kjøp. Kan du i tillegg leve med et middels kamera og trives med en litt anonym telefon, er den faktisk midt i blinken.

Les hele testen hos Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder