Kriminelt god snutt kåret

(VG Nett) Vinneren av påskekrim-konkurransen på snutter.no er kåret! Se hvem det ble her.

  • Christine Jensen
  • Lucas H. Weldeghebriel
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Før påske ba vi leserne regissere og produsere sin egen påskekrim.

14 snutter med nøkkelord påskekrim07 ble lastet opp til konkurransen på snutter.no - der premien var et digitalt videokamera fra Sony. Nå har leserne kåret vinneren.

Vinneren! Rajan K. (26) fra Trondheim.

I slutten av forrige uke ble alle snuttene lagt inn i en liste på Listefeber der leserne har stemt på den de likte best.

Påskekrim-seerne har også hatt mulighet til å gi filmene en karakter på snutter.no.

Vinneren

Filmen leserne likte best - og dermed vinneren - ble den korteste snutten av dem alle, «Drep». Snutten er bare et minutt lang - og det var kanskje det som gjorde utslaget hos leserne.

Se vinnerfilmen. Trykk på bildet under!

- Jeg er kjempeglad for at vi klarte å lage en sånn film på så kort tid, sier Rajan K (26).

Han fikk med seg kompisen Geir Buen (26) og venninna Merete Meland (21) på å lage en film i full fart da han så konkurransen på VG Nett.

- Det var kort frist, mange hadde dratt på ferie og jeg skulle på ferie selv også, sier Rajan, som endte opp med bare en skuespiller tilgjengelig da kompisen nektet å stille foran kamera.

- Vi hadde en skuespiller og et rom, så jeg tenkte «hva kan skje i et rom»? Løsningen ble å få et selvmord til å se ut som drap, forklarer han.

«Annerledes film. Orignalt. Og gåtefull. Bra jobba», kommenterer en seer.

«Sekser fra meg fordi den er kort og god», skriver en annen.

Bare et minutt

- Jeg tror det var lurt å lage den kort, og vi hadde jo ikke så god tid heller. For å gjøre den bra, måtte vi lage den kort, sier Rajan, som har sendt samme filmen til Trodheim Filmfestival.

Han har sett de andre påskesnuttene, og syns det var mange gode, men syns noen av dem var for lange.

- Det var noen jeg begynte på, men som jeg ikke gadd å se ferdig fordi de var for lange, sier han.

Han og vennene brukte to dager på å lage vinnersnutten. En dag til manus og planlegging, og en dag til filming og redigering.

- En film på 1-3 minutter er passe når man har så kort tid på seg, mener Rajan, som definitivt kommer til å legge ut flere kortfilmer på Snutter.no. Filmvitenskap-studenten drømmer tross alt om en karriere innen film.

Slik kåret vi vinneren:

Hver snutt fikk en poengsum basert på sin plassering på snutter.no samt en poengsum for sin plassering på listefeber. Disse poengsummene er lagt sammen og gir et totalt antall poeng. Vi har gitt fjorten poeng til førsteplass på hver av listene, tretten til andreplass osv. Vinneren fikk maks uttelling etter topplassering på begge listene.

Her er de seks beste krimsnuttene:

Vi i VG Nett er imponert over alle bidragene som har kommet inn. Det var mange perler blant lesernes krim-filmer.

Tre filmer havnet på andreplass, og fortjener noen ord. Dette er hva vi synes om dem:

«Run for rest» er en god film, den er meget godt klippet med gode scener, selv om regissør godt kunne klippet den ned til minst halvparten av tiden. Noen av scenene er også for lange, men vi ser et aldri så lite talent i regissøren. Litt overdreven musikkbruk er det også, samtidig har folkene bak filmen skjønt viktigheten av lyd og musikk i en film.

Vi liker spesielt godt tilbakeblikkene i sort/hvitt. Dette er et velkjent grep i filmverdenen, men det er ingen grunn til å ikke stjele gode ideer. Vi kjenner ikke til bakgrunnen for å ha en dialog på gebrokkent engelsk med norsk teksting, men den hadde nok gjort seg bedre på norsk.

«Intereo» Denne filmen er tydeligvis inspirert av filmer som 28 days later og Dawn of the dead. Introen fanger seeren, og man har lyst til å se videre. Historien er god og drivende, slåss-scenene er godt utført, klippingen er nærmest profesjonell, men sluttpoenget står dessverre ikke i stil med resten av filmen.

«Rimelig tvil» har et morsomt manus, gode løpe- og kampscener. Den er rett og slett underholdene. Historien er dessverre litt sviktende på flere punkter, og skuespillerne er i ferd med å le flere ganger, som kan redusere seriøsiteten til filmen. Det er for så vidt greit hvis man lager en komedie, men dette er en krim. Filmen kunne også ha vært strammere redigert, gjerne ned til en tredel av den opprinnelige lengden på nesten 10 minutter.

Se alle påskekrim-filmene og bedøm selv!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder