- Trygt med kredittkort på nettet

Svært mange av oss er redde for å bruke kredittkort for å handle på Internett. En ny undersøkelse tyder på at frykten kan være ubegrunnet.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

En undersøkelse utført av firmaet BizRate.com viser at 58 prosent av Internett-brukerne er skeptiske til å benytte seg av kredittkort for å handle varer og tjenester på Internett.

Men bare to prosent av de spurte i undersøkelsen har erfaringer med at deres kredittkort faktisk har blitt misbrukt i forbindelse med Internett-handel, melder Newsbytes.

- Lav forekomst

Undersøkelsen ble utført på oppdrag fra Shop.org, som er en sammenslutning av firmaer som driver kommersielle tjenester på nettet.

Forekomsten av kredittkort-svindel som ble avdekket i undersøkelsen er i følge Shop.org lavere enn det tilsvarende tallet for kjøp av varer og tjenster som ikke formidles via Internett, men på "vanlig" vis.

Leder for markedskommunikasjons-avdelingen i Shop.org Sherry Syence sier til Newsbytes at organisasjonen vil undersøke om de rapporterte tilfellene av kredittkort-misbruk har skjedd i forbindelse med nettsteder uten tilstrekkelig sikkerhet for kort-handel.

Må være sikret

Av de drøyt 13 500 Internett-brukerne som deltok i undersøkelsen oppga 76 prosent at skikkelige sikkerhetssystemer er en forutsetning for at de vil benytte seg av kommersielle nettsteder.

- Vi har aldri hørt om at kredittkort-numre er stjålet når det er benyttet en website med skikkelig krypterings-teknologi, sier Syence til Newsbytes.

- Undersøkelsen viser det seriøse firmaer på nettet lenge har vært klar over, nemlig at det er trygt å bruke kredittkort på steder som er tilstrekkelig sikret, sier administerende direktør i Shop.org Bob Smith.

Menn tryggere

38 prosent av mennene som deltok i undersøkelsen føler seg trygge når de handler med kredittkort på nettet. 26 prosent av de spurte kvinnene gjør det samme.

Undersøkelsen viste også at nærmere en tredjedel av de spurte kun vil handle online med store og kjente merkenavn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder