Honor 7 er en tvers igjennom lekker og funksjonell mobiltelefon. Foto: Espen Irwing Swang.no , Tek.no

Test av Huawei Honor 7: Tvers igjennom lekker!

Her får du mye for pengene: Honor 7 koster omtrent halvparten av konkurrentenes toppmodeller.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er ikke uten grunn at Huawei har klart å kapre markedsandeler, ikke bare globalt, men også i Norge. Nå er Honor riktig nok markedsført som et eget mobilmerke, men bortsett fra navnet, har Honor 7 alle Huaweis kjennemerker.

Billig og bra

Da Honor ble lansert var planen å tilby gode, men rimelige mobiltelefoner under et eget merkenavn. Produktene skulle selges på nett etter modell av Xiaomi, som gjorde suksess med konseptet i Kina.

Les også: Slik er nye iPhone

Men noe har skjedd på veien. Honor 7 er ikke bare en god mobil til en lav pris. Det er en kjempegod mobil til en pris som burde få det til å gå kaldt nedover ryggen på de økonomiansvarlige hos konkurrentene. Huawei setter rett og slett en ny standard for hva du kan få for 3500 kroner – en mobiltelefon som i praksis ikke ligger noe tilbake for modeller som ikke bare er litt, men betydelig dyrere.

Skjermen er skarp og god med full HD-oppløsning. Foto: Espen Irwing Swang , Tek.no

Så hva får du om du velger Huawei Honor 7?

Du får en smarttelefon med elegant metallkropp, 5,2 tommer stor LCD-skjerm med full HD-oppløsning, og en kraftig innmat som kan kjøre de heftigste appene i Google Play på en utmerket måte. Du får en kameramobil i toppsjiktet, og en helt grei musikkmobil. Frontkameraet har en egen kameralampe, noe de fleste av konkurrentene mangler.

Test: Godt nettbrett til en rimelig penge

Oppe på venstre side finner du en programmerbar hurtigtast. Foto: Espen Irwing Swang , Tek.no

Honor 7 har funksjoner som infrarød sender (Ir) for fjernkontroll av TV og andre Ir-bokser, den har en fingeravtrykkssensor som fungerer, og som i tillegg kan brukes som snarvei til varslingspanel og applikasjonsveksleren. En elegant smartmobil som på ingen måte røper at den er billigere enn konkurrentene.

Du får med andre ord en toppmobil som er knallgod på basisoppgaven telefoni, og samtidig suveren til spill, underholdning, sosiale medier og de fleste kontoroppgaver.

Les også: Har iPhone 6 Plus møtt sin overmann?

Volum og strømtast finner du på høyre side. Foto: Espen Irwing Swang , Tek.no

Så hva får du ikke?

Det er ingen vesentlige mangler ved Honor 7. Men modellen til 3500 kroner har bare 16 GB minne, og det betyr at de fleste nok vil være tjent med å kjøpe et minnekort til den. Men vit at du ikke kan bruke minnekort om du vil ha to simkort i telefonen.

Kameraet er av de bedre. Videofilming med 4K-oppløsning får du likevel ikke. Høyeste oppløsning er full HD, som slett ikke er dårlig det heller.

Les også: Nå samler de inn data om norske Popcorn Time-brukere

Du får ikke NFC. NFC finnes angivelig i en 7i-utgave, men det er usikkert om denne kommer hit. Har du savnet NFC på mobilen du har i dag, eller om du har NFC, har du opplevd situasjoner der du ikke kunne klart deg uten?

Honor 7 er heller ikke den slankeste eller letteste mobilen som finnes, men å kalle den tykk eller tung ville være å ta hardt i.

Fingeravtrykksensoren er rask og presis. Det spiller ingen rolle om du dreier telefonen, så lenge avtrykket treffer platen. Platen har også en spennende ekstrafunksjon. Foto: Espen Irwing Swang , Tek.no

Alternativene

Det er ikke lett å finne alternativer som kan konkurrere direkte med Honor 7. Det finnes billigere mobiltelefoner som også får det meste av arbeidet gjort, for eksempel Huaweis egen P8 Lite, som er enda en tusenlapp billigere enn Honor 7. Den har ikke like god skjerm, svakere maskinvare og enklere kamera.

Et annet rimelig alternativ er Sony M4 Aqua. Den har et kamera som av og til tar ganske middels bilder, men ellers er den vanntett, velbygget, har god skjerm og er rask nok til det meste.

Les hele testen av Huawei Honor 7 på Tek.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder