Enkel og grei SMS-mobil. Foto: Nokia

Test: Nokia 2680: Nokia 2680: Lekker og funksjonsrik mobil

En lekker og funksjonsrik mobiltelefon til under 1000 kroner? Joda, det er faktisk mulig.

  • Christian Buvik (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Det begynner å bli mer og mer vanlig at billige telefoner ikke lenger er stygge og funksjonsløse. Nokia 2680 er en pen og tidsriktig telefon til en meget billig penge.

Se flere bilder av 2680 hos Amobil.no»

Telefonen har fått et moderne utseende og som de fleste Nokia-modeller er den lettvint og brukervennlig, mye takket være dens store funksjonstaster. Det at det er en skyvetelefon gjør og at den blir litt mer spennede å se på.

Lite minne

Med denne telefonen kan du sitte på bussen og høre på musikk samtidig som du skriver tekstmeldinger. Dersom bussturen derimot er lang, må du gjerne belage deg på å høre noen av sangene flere ganger. Telefonen har dessverre et ganske lite minne og ikke mulighet til å bygge dette ut med minnekort.

Skjermen gjenspeiler hvor mye telefonen koster. Den virker greit i dagslys og viser farger godt, men den kunne hatt bedre oppløsning. Telefonen har enkle menyer men noen ganger er de litt i tregeste laget.

Moderne design

Du kan sende og motta filer ved hjelp av Bluetooth og siden telefonen har Edge går det greit å lese nyheter i WAP-leseren uten at den bruker altfor lang tid på å laste inn nettsider. Dersom du vil prøve deg på skikkelig nettsurfing finner du også nettleseren Opera Mini i menyen. Telefonen har også en enkel e-postleser som er mye bedre enn ingen e-postleser.

Brukbart

Praktisk skyvetelefon. Foto: Christian Buvik / Amobil.no

Kameraet i 2680 er ikke spesielt bra. Det er også svært begrenset hvor mye du kan filme, men du har hvertfall muligheten til det.

2680 gjør imidlertid jobben som telefon. Det er god kvalitet på lyden under samtaler og det er ingen kunst å lese eller skrive tekstmeldinger. Batterilevetiden er også god.

Nokia 2680 er en attraktiv telefon til lite penger. Utseendemesssig gir den fra seg et godt inntrykk og sett i forhold til prisen får du mange funksjoner. Men du kan få telefoner som kan langt mer enn denne for omtrent 500 kroner mer. Et eksempel er Sony Ericsson G502, som har mange flere funksjoner.

Alt i alt er Nokia 2680 et bra kjøp om du vil bruke mindre enn 1000 kroner på en mobiltelefon.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder