UVANLIG AKTIVITET: Dette er e-posten Finn.no advarer mot. Foto: Skjermbilde

Finn.no advarer mot epost-svindel

(VG Nett) Finn.no advarer nordmenn etter at ukjente svindlere har sendt ut epost til nordmenn i selskapets navn.

  • Marianne Kvamme
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

«Kjære kunde,

Vi kontakter deg for å informere deg om at vår konto Review Team identifisert noen uvanlig aktivitet i kontoen din.»

Dette er begynnelsen på en e-post flere nordmenn har fått i dag. Den er skrevet på dårlig norsk, og kan bære preg av å ha vært kjørt gjennom et retteprogram. Lenger nede i e-posten er det en link til en side som mottakeren blir bedt om å gå inn på for å ordne opp i problemene. Trykker man på linken kommer man inn på en nettside som er helt lik nettsidene til Finn.no. Men det er bare lureri.

- Det er ikke finn.no som har sendt ut disse e-postene. Når man kommer inn på siden ser man at nettadressen ikke er en Finn.no-adresse, sier Vangen Jordet til VG Nett.

Vet du noe om denne svindelen?Kontakt VG Nett her!

Personlige opplysninger

ADVARER: Administrerende direktør i Finn.no, Lars Vangen Jordet. Foto: Scanpix

På nettsiden blir man bedt om å taste inn e-postadresse og passord. Gjør man det, blir man sendt videre til en side der man skal registrere flere personlige opplysninger.

- Vi ber folk om å avstå fra å registrere noe informasjon her. Det kan virke som om dette er en form for phishing-svindel, sier Vangen Jordet.

Finn.no har fått flere henvendelser fra folk som har mottatt e-posten. Flere har fått den på en e-postadresse som ikke er tilknyttet finn.no. Direktøren tror derfor at e-postadressene som blir rammet er fra en vilkårlig liste.

- Det er veldig leit at vi misbrukes på denne måten. Vi kommer til å legge ut en advarsel til våre kunder om dette. Folk må vite at e-posten ikke kommer fra Finn.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder