W910i er den første Walkman-telefonen med super-3G. (Foto: Marius Valle / Amobil.no)

W910i er den første Walkman-telefonen med super-3G. (Foto: Marius Valle / Amobil.no)

Test: Sony Ericsson W910i: Walkman-mobilen med super-3G

Denne musikkmobilen laster ned en mp3-fil på ti sekunder.

Marius Valle (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere mobiltester

W910i er en teknologisk avansert musikkmobil med en høy pris.

På teknologisiden har W910i fått støtte for super-3G, slik at du kan koble deg til internett med ekte bredbåndshastighet. Rent praktisk betyr det at du faktisk kan laste ned en mp3-fil på rundt 10 sekunder.

Se flere bilder og video av W910i hos Amobil.no.

I tillegg er det med stor glede vi konstaterer at Sony Ericsson endelig har utstyrt en telefon med Edge, slik at du også får høy hastighet når du er i grisgrendte strøk.

Har stor skjerm

W910i er en skyvetelefon med en stor skjerm på 2,4 tommer som dekker store deler av fremsiden. Skjermen er lyssterk og klar, og egner seg bra til bilder, video og nettsurfing.

Telefonen er forsåvidt godt skrudd sammen, og den føles solid.

Vi sitter imidlertid igjen med et dårlig helhetsinntrykk etter at malingen på vårt testeksemplar begynte å flasse av.

En av nyhetene i telefonen er Sony Ericssons oppdaterte menysystem. De nye menyene fungerer bra, og det er i grunn lite som skiller det nye fra det gamle rent praktisk.

Nytt musikkprogram

W910 har også fått en ny utgave av Walkman-programmet du bruker til å høre på musikk med. Denne løsningen er fortsatt en av markedets absolutt beste, og gir deg god oversikt over musikkbiblioteket ditt.

Musikkspilleren gir god oversikt. (Foto: Marius Valle / Amobil.no)

Når du bruker musikkspilleren, ser på bilder eller video merker telefonen hvilken vei den holdes, og snur skjermbildet automatisk. Det er i tillegg mulig å skifte sang ved å riste på telefonen.

Vi setter også stor pris på at produsenten er raus med ekstrautstyr. Med i esken får du musikkhodesett, minnekort på 1 GB med plass til 250 sanger, datakabel og en egen minnekortleser du kan putte i PC-en din. Dette gjør det svært enkelt å komme i gang med musikkspilleren.

Ikke spesielt god lyd

Dessverre har telefonen også en del svakheter. Musikkspilleren har ikke annet enn helt grei lyd, og den sliter spesielt med basstung musikk på høye lydstyrker. Lydkvaliteten er grei nok for alle som ikke er audiofile, men den imponerer på ingen måte.

Kameraet er på to megapiksler, og tar rett og slett dårlige, kornete og uskarpe bilder. Siden telefonen mangler blits er det i praksis umulig å ta bilder i dårlig lys.

Alt dette kunne vi uten problem ha tilgitt telefonen for hvis den hadde en fornuftig pris. Men når du i skrivende stund må ut med over 3500 kroner for W910i, finnes det bedre alternativer på markedet.

Er du for eksempel ute etter en ren musikkmobil, er Sony Ericsson W580i et bra og vesentlig billigere alternativ. Skal du ha en tynn designmobil er Samsung X820 et greit valg. Men om du vil ha en Walkman-telefon stappet med teknologi som super-3G og stor skjerm, er W910i veien å gå.

Les den fulle testen av W910i hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder