MILLIARDSUKSESS:Snapchat-sjef Evan Spiegel har gjort enorm suksess med applikasjonen Snapchat. Selskapet er verdt milliarder av kroner. Foto: Ap Foto: ,

Snapchat puster Facebook i nakken

Bildedelingstjenesten Snapchat er nest størst av de sosiale mediene som brukes daglig i Norge. De unge er på «snap», mens de eldre er på Facebook.

Artikkelen er over fem år gammel

I aldersgruppen 18-29 år brukes Snapchat av to av tre, skriver Stavanger Aftenblad.

Ferske tall fra TNS Gallups Media tracker for andre halvår viser at gjennomsnittsbrukeren av Snapchat er 18 år, mens for Facebook nærmer gjennomsnittsalderen seg 40 år.

– Snapchat har vært flinke til å merke seg de skiftende kommunikasjonsbehovene for spesielt de yngre. Der målet tidligere var å nå ut med sine Facebook-poster til så mange som mulig, har det vært en økende trend den siste tiden at spesielt de yngre har blitt mer private, og søker ikke den samme eksponeringen som tidligere, sier Hans-Petter Nygård-Hansen, som blant annet er kommunikasjonsrådgiver og blogger.

Han sier at Snapchat ble mer populær da «mamma og pappa» dukket opp på Facebook.

– Snapchat blir på mange måter en verdifull app for å opprettholde behovet for å være privat, behovet for å kunne kommunisere og dele sine øyeblikk digitalt med dem man selv velger å dele det med, og ikke potensielt med hele verden, sier Nygård-Hansen til avisen.

80 prosent av Norges befolkning mellom 18 og 29 år bruker Facebook daglig.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder