Alle foto: Silje Gomnæs, Amobil.no.

6700 Classic: Nokias nye folkemobil?

6700 Classic er blank som et speil og lett å like.

  • Silje Gomnæs (amobil.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Førsteinntrykket av 6700 Classic er positivt. Telefonens ytre er laget av skinnende metall.

Solid og eksklusiv

Metallbruken gjør telefonen svært solid, og gir den i tillegg et eksklusivt utseende.

Det samme metallet trekker imidlertid til seg fingermerker lett, og telefonen kan fort se ne udelikat ut om du ikke tørker av den av og til.

Talltastene er en sammenhengende metallplate, og noen vil kanskje synes tastene er litt harde. Horisontale riller gjør det imidlertid lett å finne riktig tast.

6700 Classic er velutstyrt til bruk i mobilnettet. Både super-3G og 3G garanterer deg gode surfehastigheter i alle sentrale strøk av landet. Er du utenom allfarvei, gir Edge deg rimelig ok hastighet.

Assistert GPS er også på plass, samt Nokias egen kartprogramvare.

Jobbtelefon

Er du på jakt etter en enkel jobbtelefon, kan 6700 Classic faktisk være et alternativ. Telefonen har nemlig støtte for Exchange, slik at du kan lese jobb-epost hvor du enn måtte befinne deg.

Telefonen er en helt kurant underholdningstelefon. En enkel og oversiktlig musikkspiller, FM-radio samt ni forhåndsinstallerte spill bør gi deg underholdning for en god stund.

Internminnet til 6700 Classic er på 170 MB, som ikke er all verden om du skal bruke mobilen til å høre på musikk. Ekstra plass til minnekort gir deg imidlertid mulighet til å ha med store mengder musikk i lomma.

Den nye telefonen har god talekvalitet. Batteritiden er det heller ikke noe å si på, og vi ladet telefonen omtrent en gang i uken.

Utendørskamera

Kameraet til 6700 Classic kan ta bilder i fem megapikslers oppløsning. I mørke omgivelser eller innendørs får du lett kornete bilder. I dagslys derimot, briljerer kameraet med både klare og naturtro bilder.

Alt i alt er 6700 Classic en veldig god mobiltelefon med få ulemper og mangler for deg som vil ha en middels enkel telefon. Design er naturligvis en smakssak, og hvis ikke fettflekker er noe hinder for deg, bør du bli svært fornøyd med 6700 Classic.

Det finnes imidlertid også alternativer. Vil du ha en telefon som er hakket med avansert og som i tillegg har Wi-fi, kan du ta en titt på Nokias N79.

Vil du ha en telefon med bedre kamera, er Sony Ericssons C902 et godt alternativ.

Les også

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Førsteinntrykk av Nokia 6700 classic

  2. Kvalitet i liten forpakning: Test av Nokia 6700 Slide

  3. Her er de nye juli-mobilene

  4. Test av Nokia 6760 Slide: Den sosiale mobilen

  5. Disse mobilene kommer i august

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder