Samsung I450 er en god musikktelefon. (Foto: Samsung)

Test: Samsung I450: Smart og vellydende musikktelefon

Musikkelsker og arbeidsnarkoman? Her er telefonen din.

Marius S. Eltervåg (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiMobiltelefon - tester

Samsung I450 markedsføres som en musikktelefon, men er like mye en profftelefon med et vell av funksjoner under panseret.

I450 oppfyller alle de viktigste kravene til en musikkmodell. Den har inngang for 3,5 mm-plugg, noe som betyr at du kan bruke favoritthodesettet ditt, den har gode sorteringsmuligheter, egne taster for å styre musikken og forsterker fra Bang & Olufsen.

Se flere bilder av I450

Fra skuffelse til glede

De medfølgende ørepluggene gir ikke særlig bra lyd, og vi ble ganske skuffet første gang vi prøvde telefonen. Men det skulle vise seg at alt du trenger å gjøre er å bytte til et skikkelig hodesett, så får du lyd av sjelden god kvalitet.

Riktignok får du ikke like god lyd som med en fullblods musikkspiller, men det er det heller ingen andre mobiltelefoner som kan gi deg i dag.

Du styrer musikken med et berøringsfølsomt panel, som er mer tungvint enn praktisk. Du må åpne telefonen hver gang du skal skifte låt, og det krever fingerferdighet å bla nedover spillelistene.

Ser du bort i fra dette byr I450 på en god musikkpakke. Her får du gode sorteringsmuligheter, bra lyd og brukervennlig musikkprogramvare.

God lyd og flate taster

Lyden i samtaler er også god i begge ender, så du burde ikke ha problemer med verken å forstå eller gjøre deg forstått.

Tastene er store, flate og responsive, slik at du kan skrive meldinger og navigere rundt i menyene uten å få såre fingre. Ingen grunn til å styre unna dersom du er en SMS-slave med andre ord.

Samsung I450 har en utskyvbar musikkontroller. (Foto: Samsung)

Smart er den også

I450 har fått det avanserte operativsystemet Symbian under panseret, og Samsung har også lisensiert Nokias S60-menyer for anledningen.

Kort fortalt betyr dette at du har muligheten til å installere ekstra programvare, du kan kjøre flere programmer samtidig, og nyttefunksjonene er både flere og mer omfattende enn på mindre avanserte telefoner. Dersom du har brukt en S60-telefon før vil du raskt kjenne deg gjen, ettersom det stort sett bare er menyikoner og enkelte programmer som er skiftet ut i Samsungs versjon.

Lær mer om S60

På trådløsfronten får du en helt grei pakke. Med Edge, 3G og super-3G er du sikret den høyeste internetthastigheten som er tilgjengelig der du befinner deg. Bluetooth med stereostøtte gjør at du kan bruke trådløse stereohodesett til musikklytting, så vel som å overføre filer eller synkronisere telefonen med en datamaskin uten bruk av kabler.

(Foto: Marius Eltervåg / Amobil.no)

I450 har ikke WiFi, så du kan ikke koble deg opp mot trådløse lokalnettverk. Den mangler også GPS. Dersom du ikke trenger dette, og kan leve med et kamera som er midt på treet, samtidig som du ønsker deg en telefon som har massevis av funksjoner, er Samsung I450 definitivt verdt en nærmere titt.

Dersom du er ute etter en ren musikktelefon, samtidig som du ikke trenger et avansert operativsystem, kan du kikke nærmere på den billigere Samsungs F210. Sony Ericssons Walkman-modeller i mellomklassen er også stort sett trygge kjøp, for eksempel W580i.

Dersom du derimot er ute etter enda flere funksjoner og mer teknologi kan du vurdere å legge ut en tusenlapp mer for Nokia N82, som byr på både WiFi, GPS og bedre kamera.

Du kan lese hele testen av I450 hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder