POPULÆR: Bærbare CD-spillere er så populære i Storbritannia at flere kjeder nå tar inn igjen spillerne etter flere års fravær. Foto: Sony

CD-spilleren gjør comeback!

(VG Nett) De fleste trodde mp3-spilleren hadde tatt fullstendig over, men nå viser det seg at CD-spilleren blir en populær julegave i år.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Bærbar lyd i lommen har vært utrolig populært helt siden slutten av 70-tallet da Sony lanserte den første utgaven av den bærbare kassettspilleren, Walkman. Siden har det kommet mange nye løsninger med Discman, Mini-disc og mp3-spillere. Etter at mp3-spilleren gjorde sitt inntog har lommemusikken virkelig tatt av.

Les også:Sony kutter 8.000 jobber.

På vei tilbake

Man skulle derfor tro at mp3 var formatet for fremtiden og at det aldri ville bli aktuelt å gå tilbake til andre spillere, bortsett fra i retroøyemed da. Nå viser det seg at den bærbare CD-spilleren er på vei tilbake.

Tatt inn i sortimentet

Avisen Telegraph skriver nemlig at en av Storbritannias store kjeder, John Lewis, nå har tatt inn igjen CD-spillerne fire år etter at de egentlig ble faset ut.

Les også:Her er lista - stem på årets duppeditt!

Currys, som er den største elektronikkjeden i Storbritannia, sier til avisen at de har opplevd en økning på hele 50 prosent i salget av bærbare CD-spillere sammenlignet med samme tid i fjor. I løpet av oktober måned ble det solgt 45.000 bærbare CD-spillere.

Billige og enkle

Eksperter som avisen har snakket med tror økningen skyldes at de er billige og at mange synes det er vanskelig å bruke digitale mediespillere. Årsaken skal være ar man må koble spillerne til datamskiner for å laste inn og ut musikk. CD-spillere er derimot svært enkle å bruke.

En bærbar CD-spiller koster i gjennomsnitt under 150 kroner i Storbritannia, og er derfor langt billigere enn de populære modellene av mp3-spillere.

Les også:iTunes uten kopibeskyttelse?

- Vil ha lavpris-elektronikk

Sjef for hjemmeaudio hos Currys, Yvonne Ho, sier til Telegraph at kjeden har opplevd stor etterspørsel etter CD-spillere fordi kundene vil ha elektronikk som er lavt priset.

- Det er definitivt fortsatt et stort marked for bærbare CD-spillere, sier Ho til Telegraph.

Større salg over nett

Samtidig har Atlantic Records blitt det første plateselskapet som har større fortjeneste fra digitale musikkfiler enn fra salg av CD-plater. I løpet av det siste året har 51 prosent av Atlantic Records' fortjeneste kommet fra nedlasting av musikk over nettet.

Les også:Fysj, for en lyd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder