MED FEIL: Firefox 3.5 har en alvorlig sikkerhetsfeil. Foto: PC World

Alvorlig sikkerhetsfeil funnet i Internet Explorer og Firefox

(VG Nett) Det er en dårlig måned for nettsikkerhet. Den siste utgaven av Firefox og Internet Explorer har en alvorlig sikkerhetsfeil.

  • Pål Unanue-Zahl

Artikkelen er over ti år gammel

Kort tid før Microsoft sendte ut en oppdatering som rettet opp flere feil i Windows og nettleseren Internet Explorer, dukket en ny og ukjent feil opp. Den skal ha blitt utnyttet av datakriminelle for å få tilgang til uskyldige brukeres datamaskiner, skriver Computerworld.

Det hullet er ennå åpent for ondsinnede hackere som ønsker å angripe den svært utbredte nettleseren.

Seks av de ni feilene som ble rettet opp med en oppdatering sendt ut i går var betegnet som «kritiske» av Microsoft. Feilen som ikke ble fikset i denne omgangen ble først kjent på mandag.

Onsdag ble det også kjent at den siste utgaven av nettleseren Firefox har en svært alvorlig sikkerhetsfeil. Feilen kan gjøre det mulig for angripere å komme seg inn på en uskyldig brukers maskin og installere programmer der. Uten at brukeren vet om det.

Foreløpig finnes det ikke oppdateringer som fikser disse feilene, men det jobbes med saken fra både Microsoft og organisasjonen bak Firefox.

Husk oppdatering

Noe av det viktigste en bruker kan gjøre er å sørge for at sikkerhetsoppdateringer som er tilgjengelige kommer inn på maskinen så raskt som mulig.

Ved å sette oppdateringen til å være automatisk, lar du maskinen kontakte produsenten av operativsystemet (for de aller fleste betyr dette Apple eller Microsoft) og hente ned oppdateringene selv.

Les mer:Ren PC på 1-2-3

Maskinen din gir deg så en advarsel om at det finnes oppdateringer og at disse bør installeres. Slike advarsler kan være plagsomt når man holder på med andre ting på datamaskinen, men bør utføres så raskt som mulig.

Mer om

  1. Data

Flere artikler

  1. Hackere utnytter alvorlig Internet Explorer-feil

  2. Microsoft vs. EU: - En seier for forbrukerne

  3. Youtube: - Bytt nettleser nå!

  4. - Ikke bruk Internet Explorer inntil videre

  5. Oppdaget svakhet i Internet Explorer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder