Avantalk AH5 er et godt verktøy for de som sitter mye i telefonen på jobb eller hjemme. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Trådløs håndfri for proffene: Test av Avantalk AH5

Denne bøylehåndfrien er et godt verktøy for de som snakker mye i telefonen på jobb, og den koster ikke skjorta.

  • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Avantalk AH5 er en trådløs bøylehåndfri. Slike er ofte et uunværlige verktøy for de med telefonrelaterte jobber, ettersom de som oftest er mer behagelige å ha på øret og har bedre lydkvalitet.

Vi har fått inn Avantalk AH5 fra Mirakel Data. De er ikke alene på markedet med bøylehodesett. Vi har tidligere testet TT Micros BTH-068, som er en svært god håndfri. AH5 koster imidlertid to hundrelapper mindre.

Les om hvordan du kommer i gang med din nye håndfri »

Design og utforming

AH5 er enkelt utformet. Den har en øreklokke, en bøyle for å holde seg på plass og en mikrofon som er strukket frem til munnen. Mikrofonforlengeren kan bøyes i alle retninger slik at det er enkelt å plassere den riktig hver gang du setter hånrfrien på hodet.

I forhold til BTH-068 er utseendet på AH5 litt minimalistisk. Her er det grå plastikk med metallic-overflate, uten noen detaljer. Noen oppfatter det kanskje som kjedelig, mens andre heller vil ha det enkelt enn å ha en stor Bluetooth-logo på siden slik som BTH-068 har.

Se flere bilder av AH5

Plettfri lydkvalitet

Volumet kan stilles høyt nok for de fleste. Vi måtte stille lyden ned noen hakk når vi satt i kontorlokalet med håndfrien, mens på støyende gater og under bilkjøring måtte vi sette opp til fullt volum. Stemmen til motparten virker naturlig, og er ikke for skarp slik den ofte er i Bluetooth-håndfrier.

Alle vi snakket med i testperioden mente at lyden var bedre når vi snakket i AH5 i forhold til om vi snakket i mobiltelefonen, som var en HTC Hero og en Sony Ericsson Jalou. Vi gikk ut på gata og stilte oss nærme en lift som bråkte veldig under høyttrykkspyling av vinduer. Motparten ble ikke skjemt av støyen, og støyen var mer distansert når vi brukte håndfrien i forhold til når vi brukte mobilen.

Batterilevetiden er oppgitt til 6 timer i tale eller 5 døgn i hvilemodus, og vi kunne fint bruke håndfrien to arbeidsdager uten å lade den - men de som ringer veldig mye i jobben må nok belage seg på å lade hver dag.

Avantalk AH5 har et brukervennlig tasteoppsett på øreklokken. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Konklusjon

AH5 er behagelig på øret, og du kan bruke den hele arbeidsdagen uten at du ender opp med smerter eller ømhet i øret. Håndfrien har svært god lydkvalitet i samtaler, og overgår de mobiltelefonene vi sammenlignet med på både lydkvalitet og støyfiltrering.

Når AH5 i tillegg er 200 kroner billigere enn konkurrenten TT Micro BTH-068, er det ingen tvil om at dette er et godt kjøp for de som ringer mye bak kontorpulten.

Det skal imidlertid nevnes at konkurrenten BTH-068 har noe bedre batterilevetid, og en ørepute i skinn som kan være mer behagelig på varme sommerdager. Men denne koster også mer enn AH5.

Les flere tester av Bluetooth-håndfrier og -hodesett »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder