Alle foto: Audun M. Solheim, Amobil.no

Enda en heit X10: Test av Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Noe så sjelden som en Android-telefon med fulltastatur.

 • Audun M. Solheim (amobil.no)

Artikkelen er over ni år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Hadde det ikke vært for at den er litt større i alle retninger, kunne vi fort tatt dette for å være en X10 Mini, som tidligere har blitt rost opp i skyene. Bortsett fra tastaturet er det nemlig svært lite som skiller disse to telefonene.

Se flere bilder av X10 Mini Pro på Amobil.no

Gode gener

Dette er uten tvil positivt. X10 Mini Pro er i likhet med sin mindre tvillingbror en kompakt og enkel Android-telefon med oversiktlige og brukervennlige menyer.

Sony Ericsson har tilpasset menyene slik at de fungerer godt med den lille skjermen.

Og nettopp skjermen er det største minuset ved X10 Mini Pro. Det er vanskelig å få i både pose og sekk, og størrelsen på X10 Mini Pro gjør at det ikke er plass til en større skjerm enn den 2,55 tommer store skjermen du finner her.

Med «Pro» i navnet forventer vi at X10 Mini Pro skal tilfredsstille også krevende proffbrukere. Dessverre begrenses tilgjengelig informasjon på skjermen når du for eksempel skriver meldinger eller bruker kalenderen av den minimale skjermstørrelsen. Det samme gjelder startskjermen, som blir i enkleste laget dersom du er på utkikk etter en profftelefon.

Lite og lekkert

Det er synd at skjermen begrenser nytten til X10 Mini Pro. Fulltastaturet fungerer nemlig svært bra, og selv om det er lite er det enkelt å betjene. At du har våre norske spesialtegn på egne taster er også et stort pluss.

X10 Mini Pro kjører versjon 1.6 av det populære Android-operativsystemet. Dette er langtfra siste nytt, men heldigvis har Sony Ericsson annonsert en oppdatering til den mer moderne 2.1-versjonen i løpet av høsten.

For de mest teknologi-frelste vil nok det eldre operativsystemet være et lite minus ved X10 Mini Pro. At menyene er svært forenklet og mange menyvalg du ellers er vant til å finne er tatt bort, er også et minus for slike brukere, men de aller fleste vil nok sette pris på den økte brukervennligheten dette gir.

Tettpakket

Selv om X10 Mini Pro er nokså liten, mangler det ikke på teknologi. Selv om surfing på vanlige nettsider er en blandet opplevelse på den lille skjermen, går det i det minste kjapt siden X10 Mini Pro har både super-3G og Wi-Fi. FM-radio og GPS-mottaker har Sony Ericsson også funnet plass til.

Enkelheten går igjen i musikkspilleren og kameraet. Her er det få valgmuligheter, men i likhet med sine X10-søsken er lydkvaliteten meget bra, og kameraet tar gode bilder.

Se bilder tatt med X10 Mini Pro på Amobil.no

Vi brukte X10 Mini Pro i to-tre døgn før laderen måtte frem, noe som er godkjent. Samtalekvaliteten var det heller ikke noe å si på.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at X10 Mini Pro kan være en glimrende telefon for mange. Det største problemet finnes i Sony Ericssons egne rekker. Dropper du fulltastaturet er nemlig X10 Mini et alternativ du ikke kan overse. Ikke bare sparer du noen hundrelapper, men du får en telefon som er noen viktige milimeter mindre og kan slå seg på brystet som verdens minste Android-telefon.

Selv om proffbrukeren vil sette pris på det gode tastaturet, blir skjermen for liten og funksjonaliteten for begrenset til at X10 Mini Pro kan sies å være en fullverdig profftelefon. For ivrige tekstere som vil ha en liten telefon og som kan leve med at det til tider blir litt uoversiktlig på den lille skjermen, er X10 Mini Pro et utmerket alternativ.

Les hele testen på Amobil.no

Les også

 1. Test av Nokia 6303i Classic: Den sterke og beskjedne typen

  6303i Classic er Nokias alternativ for førstegangskjøpere og andre som er ute etter en solid og rimelig mobiltelefon.
 2. Test av Nokia 7230: Litt dum, litt deilig

  Nokia 7230 er en av de nyeste telefonene for deg som helst ikke vil ut med mer enn tusen kroner for en mobiltelefon.
 3. Test av Huawei U8230 Social: Herlig nykommer fra Kina

  Huawei Social er en gjennomtenkt og billig Android-telefon.
 4. Lynrask mobil er iPhone 4s store konkurrent: Test av Samsung Galaxy S

  Vi har testet den råeste Android-telefonen på markedet. Kan den hamle opp med Iphone 4?
 5. Overraskende billig smarttelefon: Test av Nokia C5

  Nokia C5 er en av de billigste smarttelefonene du får kjøpt per dags dato, og koster 1300 kroner uten abonnement.
 6. Mye krutt for lite penger: Test av Samsung Monte S5620

  Alle drømmer vel om en telefon som har alt og som nesten er gratis. Samsung Monte er et forsøk på å tilfredsstille disse…
 7. Smått og godt!: Test av Sony Ericsson Xperia X10 Mini

  Xperia X10 Mini er hverken søt, salt eller syrlig. Til gjengjeld er den en svært så sjarmerende krabat.
 8. Test av HTC Desire: Råere enn Googles egen

  HTC Desire med Android 2.1 og HTC Sense er lett å like.

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. Mobil med HD-videoopptak og fulltastatur: Test av Sony Ericsson Vivaz Pro

 2. Test av Samsung Galaxy 551

 3. Test: Samsung I5500 Galaxy 5

 4. Mobilen for Facebook-junkier: Test av HTC ChaCha

 5. Test av Samsung Galaxy Mini

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder