Samsung har samarbeidet med motehuset Armani. (Foto: Samsung)

Test: Samsung SGH-P520 Giorgio Armani: Årets dyreste møkkatelefon

Seks tusen kroner til overs? Bruk dem på noe annet.

  • Simen J. Willgohs (amobil.no)

Artikkelen er over 12 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiMobiltelefon - tester

Samsungs P520 Armani er et forsøk på å skape en lignende suksess som LGs Prada, HTC Touch og andre telefoner uten vanlig tastatur.

At Armani retter seg mot moteinteresserte er det liten tvil om, så det er nok dyrere designtelefoner Armani i hovedsak konkurrerer med.

Se flere bilder av Samsung P520 Armani

På enkelte områder lykkes også Samsung. Designen og utformingen av Armani er langt bedre enn både Prada og Touch, og Samsung har fått på plass noen smarte løsninger de andre ikke har.

Armani skal også ha skryt for en veldig lyssterk og skarp skjerm, samt noen lekre og brukervennlige menyer. Også mp3-spilleren har fått en egen overhaling, noe som vi vil påstå gjør den til en av de mest brukervennlige mp3-mobilene på markedet.

Les mer om mobilskjermer

Feiler på alle fronter

Utover dette er det lite å hente som du ikke kan få på en telefon til en tredjedel av prisen. Det finnes derimot flust av minus som ikke burde eksistere på en såpass dyr telefon som Armani.

Først er det viktig å trekke frem skjermen. Greit nok at berøringsfølsomme skjermer er litt mer balete enn trykkfølsomme. Men det skal vel ikke være nødvendig å gå løs på telefonen med blåselampe før den oppfatter hva du vil? Sånn kan det til tider virke, spesielt når du har trykket på det samme området et utall ganger, hvorpå telefonen arrogant skrur over i hvilemodus og du står kjeftende tilbake.

Deretter kommer de tallrike ugjennomtenkte løsningene som finnes. Først og fremst gjelder dette nettleseren, som du knapt kan navigere med. Deretter kommer adresseboken, som er et mareritt å søke etter kontakter i. Så er det e-postleseren og kalenderen som ikke tilfredstiller de kravene mange har på telefoner i denne prisklassen. Og helt ærlig Samsung, hvor vanskelig er det å bygge inn en brukbar kalender?

Samsung og Armanis mobil ser bra ut, men omtrent der stopper det positive. (Foto: Simen J. Willgohs / Amobil.no)

Spikeren i kisten er at Armani også kommer til kort teknologisk. 3G, HSDPA og Wi-Fi er fremmedord på denne telefonen, det samme gjelder autofokus på kameraet og radio. Og maskinvaren er treg. Man burde forvente mer for vel 6000 kroner.

Let videre!

Derfor er vår konklusjon entydig: Dersom ikke merkenavnet er livsviktig, finn deg en helt annen telefon! Alternativene av samme sort som Armani begynner å bli mange, og både LG Prada, Neonode N2, HTC Touch Dual og LG KU990 gir uhyre mye mer for pengene.

Du kan lese hele testen av Samsung P520 Armani hos Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder