SUKSESS: Mark Zuckerberg skapte Facebook, og underskrev avtalen om oppkjøp av FriendFeed mandag. Foto: Scanpix

Facebook blir likere Twitter

(VG Nett) Facebook innser at det er hard konkurranse i Twitter og kjøper opp Friendfeed. Nå kan de bli enda likere.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Facebook er den store kjempen i kampen om brukerne, Twitter er den lille opprøreren som kjemper seg vei oppover. Slik har bildet vært et halvt års tid, nå tar Facebook grep for å møte konkurransen fra Twitter.

Etter at Facebook ikke lykkes i sine oppkjøpssamtaler, har de nå kjøpt opp firmaet Friendfeed for å tilegne seg noen av de samme funksjonene.

Twitters suksess kommer til en stor del fra muligheten til å følge interessante personers ytringer på 140 tegn eller mindre.

De kan være offentlige for alle å se, eller private mellom to twitrere som kjenner hverandre. Slik oppstår en offentlig diskurs, som i tillegg er søkbar.

Les også:Palin på Facebook: - Obamas helsereform er ond

Søket til Twitter har gjort nettstedet til et nyttig verktøy for å finne ut hva som foregår akkurat nå om et tema. Når mange nok twitrere over hele verden sender inn sine observasjoner fra en hendelse, blir Twitter et supplement til eksistrende media.

Leserne diskuterer:Pass på hva dere legger ut på Facebook!

Facebook har også en mulighet til å la brukerne sine oppdatere venner og omverden med hendelser. Problemet til Facebook er at dette statsfeltet ofte ligger skjult i brukernes profiler. Kun vennene til brukerne kan se statusen. Et søk i statusen blant alle de 250 millioner brukere av Facebook har også vært fraværende.

Samler informasjon

Friendfeed samler inn informasjon fra flere ulike nettsteder, som Facebook, Twitter, Flickr og andre og skaper en spesiallaget strøm av nyheter for hver enkelt bruker. Slik kan brukere skape oversikt over en person, organisasjon eller firmas sosiale aktivitet uten å måtte besøke alle de ulike sosiale nettstedene.

Les også:Facebook skal fortsatt være gratis

Selskapet bak Friendfeed ble stiftet av tidligere Google-folk. Nå som Facebook har sagt seg enig i å kjøpe opp firmaet for 50 millioner dollar kan tjenestene integreres i Facebook om nødvendig.

Oppkjøpet er ifølge Financial Times det største oppkjøpet Facebook har gjort siden stiftelsen i 2004.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder