Lekker MP3-spiller. Foto: Samsung

MP3-spilleren få kan matche

Det er ikke bare trykkskjermen på Samsungs MP3-spiller som går konkurrentene en høy gang.

  • Johan Mangseth (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Samsung har flere spennende spillere på MP3-markedet, og har etter hvert bygget seg et særegent designuttrykk.

Vi skal se på produsentens flaggskip: P2. P2 tilbyr et drøss av funksjoner, inkludert berøringsskjerm, Bluetooth og FM-radio.

Se flere bilder av P2 hos Amobil.no»

I pakken har Samsung lagt ved et sett øreplugger, en manual, en data-CD, en bordstøtte til spilleren og en proprietær kabel. Du er avhengig av denne kabelen for å lade og overføre filer til spilleren.

Brukervennlig og lekker

P2 viser seg å være et svært gjennomarbeidet og godt produkt. Ikke bare er den stilig og solid - spilleren lykkes svært godt i å kombinere brukervennlighet med funksjonalitet.

Den berøringsfølsomme skjermen er av ypperste klasse, og sammen med selvforklarende og avanserte menyer er P2 svært enkel i bruk.

Lydkvaliteten er i toppsiktet, og vil tilfredsstille de aller fleste. De medfølgende proppene er imidlertid ikke blant de beste.

P2 er også utmerket til å vise både foto og video, takket være sin lyssterke og kontrastrike skjerm.

Fullspekket

Fargerik innpakning. Foto: Amobil.no

Spilleren har et vell av ekstrafunksjoner, og selv om vi ikke fant noen diktafon, kan P2 skryte av både FM-radio, kalkulator, alarm og kalender i tillegg til Bluetooth som åpner for trådløs overføring av både lyd og filer.

P2 skiller seg fra de andre spillerne i klassen med berøringsskjerm og mange funksjoner. Det eneste ankepunktet kan være at spilleren er tilgjengelig med maks 8GB lagringsplass.

Danker ut konkurrentene

Den tøffeste konkurrenten er antakeligvis Ipod Touch som både har større skjerm og Wi-Fi, men som også mangler Bluetooth, FM-radio og har langt dårligere batterilevetid.

Det er også verdt å nevne Cowon D2 - selv om spilleren begynner å dra på alderen, kan den tilby en suveren batterilevetid og utvidbart minne. Skjermen er imidlertid mindre, og den har ikke Bluetooth.

Ikke store saken. Foto: Amobil.no

Er du ikke så stor tilhenger av berøringsskjerm, har du mer å velge i. Om du ikke trenger en fullt så stor skjerm eller Bluetooth, kan du spare en del penger på å velge Creative Zen eller Sandisk Sansa View.

Sony sin Walkman A820-serie har Bluetooth, og tilsvarende god batterilevetid. Her mangler det på den andre siden FM-radio.

P2 tilbyr dermed en pakke få andre kan matche. Om du ikke trenger mer enn 8 GB minne, og vil ha en spiller med berøringsskjerm og Bluetooth kommer du deg ikke utenom Samsung P2.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder