Foto: Sandisk

Test: Sandisk Sansa Fuze: MP3-spiller med knallgod lyd

Vi har testet Sandisks Ipod Nano-utfordrer Sansa Fuze, som har god lyd og mulighet for mer minne.

Johan Mangseth (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Det er knyttet store forventninger til Sandisks nyeste og prisgunstige spiller i mellomklassen. Sandisk Sansa Fuze er tilgjengelig i mange farger, og har støtte for minnekort, og innebygget radio i en hendig innpakning.

Se flere bilder av Sansa hos Amobil.no»

Stilige Sansa

Sandisk begynner virkelig å få orden på sin Sansa-rekke, og Fuze stiller med mange sterke sider.

Designen er noe preget av plast, men Fuze er likevel stilig, i tillegg til at den later til å tåle en støyt.

Menyene er et svakt punkt, og selv om de i og for seg er raske og greie i bruk, forventes det mer av MP3-spillere anno 2008. Menyene er ikke så stilige, og mangler i tillegg småting en forventer, som for eksempel stoppeklokke.

Skjermen er helt grei, og du leser enkelt hva som står i menyen. Bildevisningen er også godkjent, men når det kommer til video blir skjermen for liten og lavoppløst.

God lyd

Lyden er derimot over snittet, og på dette feltet danker den ut flere av sine konkurrenter. Det forutsetter at du bytter ut de medfølgende øreproppene, som ikke er noe å spare på.

Batteriet har en helt akseptabel levetid, og vi målte det til drøyt 20 timers lydavspilling eller 4 timers videoavspilling.

Den innebygde FM-radioen er god, og ved siden av å motta signaler godt, kan du også ta opp fra sendinger. Diktafonen gjør jobben tilfredsstillende.

Fuze er en tanke mer avlang enn sin konkurrent, Ipod Nano. Foto: Amobil.no

Fuze møter konkurransen med god lyd, FM-radio, utvidbart minne og ikke minst en snill prislapp. Den mest nærliggende konkurrenten er Ipod Nano, med sitt særpregede og robuste design. Du betaler imidlertid en hel del mer og får verken utvidbart minne eller FM-radio.

Samsung stiller med sin stilige T10, som i stedet for utvidbart minne tilbyr Bluetooth - men også dette har sin pris.

Creative sin nylanserte Zen Mozaic er også en verdig utfordrer, og dersom du klarer deg uten utvidbart minne, og med dårligere lyd, er spilleren rimelig og med innebygget høyttaler.

Det er også verdt å ta en titt på Sony S610-serie og Cowon U5.

Kan du leve med litt gammelmodige menyer og ikke for gode muligheter for video, er Fuze et ypperlig alternativ - med sin gode lyd og FM-radio sammen med utvidbart minne, får du mye spiller for pengene. Er du derimot villig til å gå noe opp i pris kan du få en spiller som leverer en bedre totalpakke.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder