Denne MP3-spilleren ser ut som en liten stein. Foto: Samsung

Test: Samsung S2: Steingod mikrospiller!

Samsungs nyeste mp3-spiller gjør det meste riktig.

Johan Mangseth (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Samsungs nye S2 er en konkurransedyktig mikrospiller i samme klasse som Ipod Shuffle: Liten og skjermløs. Designen er stilfull og minimalistisk, og spilleren er lett å ha med seg siden den der liten og lett.

Se bilder av Samsung S2 hos Amobil »

I motsetning til Ipod Shuffle har S2 en rekke ekstrafunksjoner. Alle er tilgjengengelige via «smart-tasten» på spilleren. Denne gir muligheter for equalizer og spilleliste - funksjoner vi aldri før har sett på skjermløse spillere. Dette setter vi pris på.

Samsung har imidlertid glemt å utstyre S2 med en tastelås.

Grei lyd

Lyden er helt grei, og de medfølgende ørepluggene leverer lyd som vil kunne tilfredsstille mange. Er du derimot mer kresen bør du se deg om etter en annen spiller.

Spilleren leveres med et kraftig batteri som lades raskt opp. Det holder ut 13 timer, noe som er lengre enn på de fleste konkurrerende spillere.

S2 kan spille de vanligste musikkformatene, og dessuten det åpne formatet OGG. Dette er det mange som vil sette pris på.

Hard konkurranse

S2 møter hard konkurranse, og hovedmotstander er kanskje veletablerte Ipod Shuffle. Denne er i metall og er hakket mindre i størrelse. Shuffle har også en praktisk festeklips på baksiden. Den er imidlertid dyrere og har færre funksjoner.

Creative tilbyr også et utvalg spillere i samme klasse. Zen Stone er tilgjengelig både med og uten skjerm og høyttaler, og prisene er konkurransedyktige.

Kunne du tenke deg en liten skjerm i tillegg er mulighetene mange flere, men du bør i alle fall ta en titt på Sandisk Sansa Clip, som leverer full pakke, sammen med bedre lyd og batteritid. Dessuten er den i samme prisklasse.

Spilleren har kontroller på baksiden. Foto: Johan Mangseth

Vi liker Samsung S2 bedre enn både Ipod Shuffle og Creative Zen Stone. Likevel føler vi at Sandisk sin Sansa Clip gir deg mer for pengene.

Men ønsker du deg en velfungerende og stilfull mikrospiller uten skjerm er S2 likevel et ypperlig alternativ

Les hele testen hos Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder