Foto: Nokia

Test: Nokia 6500 Classic: Kun 9 millimeter tykk!

Nokia har laget sin slankeste mobil til dags dato. Men det har hatt sin pris.

Simen J. Willgohs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiFlere tester

6500 Classic er griselekker ved første øyekast, men ikke la deg lure av utseendet. Telefonen klarer ikke helt å levere når du går den etter i sømmene.
Se flere bilder av Nokia 6500 Classic hos Amobil.no.

Riktignok: Designen er lekker, telefonen er solid og godt bygget og skjermen både lysskarp og høyoppløst. Menyene er enkle å bruke, telefonen har god maskinvareytelse, og epostleseren og nettleseren burde tilfredstille selv de med større behov. Trenger du kun dette så kan dette være din drømmetelefon.

Så hva er da problemet?

For det første har telefonen en altfor kort batterilevetid. Å lade telefonen hver dag er ingen lek, spesielt ikke om du skal på tur. Dessuten er lydnivået under samtaler såpass lavt at enhver enhver samtale blir ganske omstendelig.

6500 Classic fungerer også dårlig som musikktelefon. Til det har den for lite internt minne, for dårlig lydkvalitet i de medfølgende ørepluggene og for dårlig batteritid. Hadde du kunnet sette inn større minnekort hadde det hjulpet mye. At 6500 Classic heller ikke har radio hjelper lite på inntrykket.

Til slutt kommer det en del andre irritasjonsmomenter som et dårlig kamera, vonde taster og mangel på super-3G.

Vi forstår at Nokia har valgt å gjøre kompromisser for utseendets skyld. Men dette er å gå for langt. Hadde 6500 Classic kostet rett over 2000 kroner hadde dette vært greit nok, men prisen er i skrivende stund rundt 3000 kroner.

Heldigvis står konkurrentene i kø, og alternativene er mange. Er du på jakt etter bedre kamera og musikkmuligheter er Sony Ericsson K810i et klart bedre valg. Skal du ha en designtelefon med mer teknologi og bedre kamera, anbefaler vi fortsatt Nokia 7390.

Les den fulle testen av Nokia 6500 hos Amobil.no.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder