Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Vi har prøvd den nye danske designmobilen

Lumigons nye luksusmobil imponerer.

 • Espen Irwing Swang (tek.no)

Artikkelen er over seks år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

T2 HD fra Lumigon presenteres som en skandinavisk mobiltelefon. Tidligere var en stor del av selskapet eid av de norske investorene Jan-Gunnar Næss og Otto Kalvø, som i sin tid startet distribusjonsselskapet Dangaard. Men etter at Lumigon hentet inn friske penger, er nordmennenes aksjeposter minimalisert, og selskapet er mer eller mindre heldansk.

Ble vist frem i København

Telefonen ble lansert under et arrangement i København i går, der også Amobil var tilstede.

Les Amobil.nos sak fra lanseringen her »

Etter presentasjonen av telefonen fikk vi lov til å leke litt med den, og her er våre førsteinntrykk.

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Telefonen er litt mindre enn det toppmodeller vanligvis er. I størrelse er den ganske lik Sony Xperia Z1 Compact, og maskinvaren er også omtrent identisk. T2 HD kommer i to varianter, én med firekjerners Snapdragon 805-prosessor på 2,5 GHz og én med tokjerners prosessor på 1,7 GHz. Det er den enkleste av disse vi har fått fingrene på. Firekjernersversjonen kommer først om en måneds tid.

Lynkjapp uten 4-kjerner

Ir-port til fjernkontroll sitter på toppen av telefonen. De to smale åpningene er høyttaleråpninger. Tilsvarende finnes i motsatt ende av mobilen. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no


Vi har ikke kjørt ytelsestester på telefonen, så hvordan den måler seg mot andre modeller med tilsvarende maskinvare skal være usagt. Langt mer interessant er det å merke hvor godt den faktisk fungerer når vi får den i hånden.

Vekten på telefonen er relativt høy, noe rammen i rustfritt stål får ta litt av skylden for. Men tyngden og de store glassflatene på front og bakside får telefonen til å føles solid ut. Så er det heller ikke noe knirk i chassiset når vi klemmer eller vrir på telefonen.

Velprøvde menyer

Menyene er ikke så langt unna ren Android, men Lumigon har lagt til noen apper og gjort noen tillegg i innstilingsmenyene, slik at telefonen har fått et særpreg også i menyene. Blant annet kan du sette telefonen til å reagere på fingrene dine selv om du har hansker på, og du kan stille den inn så den reagerer på bevegelser i luften over skjermen. Du kan for eksempel bla i oppskrifter med egg og mel på fingrene, uten at telefonen blir tilgriset.

Vi har ikke prøvd hvordan det er å bruke hansker på skjermen, men fingerstrøk i luften over skjermen fikk vi prøvd, og det fungerte bra. Det fungerte faktisk mer presist på Lumigon HD 2, enn vi er vant til fra vår Samsung Galaxy Note 3.

Høy og klar lyd

Telefonen har fått høyttalere i begge ender, og kan spille stereo. En lydkrets fra Bang og Olufsen gir lyden et løft, og de innbygde mobilhøytalerne lyder slett ikke så verst. Det er selvsagt ikke snakk om å få mobilen til å låte som en ghettoblaster, men spiller du musikk med telefonen bak nakken mens du ligger i lenestolen, så vil du få en fin stereoopplevelse.

Sammenliknet med Samsung Galaxy Note 3, blir Lumigon med sine 4,3 tommer for den reneste puslingen å regne. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Skjermen er ikke full HD, men 720 x 1280 punkter fordelt på 4,3 tommer, gir en pikseltetthet det er liten grunn til å klage på. Skjermen er også lyssterk, med gode kontraster og klare farger.

Går på skinner

Du kan filme i full HD. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no


Men mest imponert er vi over hvor glatt alt går, og hvor raskt du kan veksle mellom apper og bla i menyer. Her er ikke noe lugging. Selv grafikktunge spill kjører smertefritt på den svakeste av de nye Lumigon-telefonene. Nå kunne vi bare spille et bilspill som allerede var installert på telefonen vi fikk prøve, så om den vil klare alle spill like bra er det for tidlig å si noe om.

Kameraet på fronten av telefonen har fått fotolys, og da måtte vi selvfølgelig forsøke oss med en «selfie». Fotolyset fungerte greit nok, selv om det ikke er noe fargefilter som motvirker at dette fotolyset gjør deg blek.

Vårt første møte med Lumigon T2 HD var et svært hyggelig møte. Det finnes andre eksklusive mobiltelefoner du kan kjøpe, men Lumigon er midt i blinken for deg som gjerne vil ha en eksklusiv «liten» mobiltelefon, og som synes det er leit at de fleste såkalte Mini-mobilene ofte også har enklere maskinvare.

Vanntett og hanskevennlig

Denne versjonen er "bare" forgylt. Men telefonen skal også komme med massivt gull i chassiset. Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det er mange ting ved denne telefonen som gjør den tiltalende, som designen, at den er IP-sertifisert (IP65), at den har egen kameratast, og at den har en hurtigtast du kan programmere, for eksempel om du vil bruke mobilen som lommelykt uten å måtte låse den opp først.

Vi liker tanken på at den er en fjernkontroll for nesten alt mulig, at den har lys på frontkameraet, og at alt ser ut til å gli veldig godt på den, selv med den enkelste prosessoren. Skjermen er også godt innenfor det vi kan forvente av en lik prestisjemodell. Dessuten liker vi at dette er en mobil svært få kan vise maken til.

Men litt dyr...

Det vi ikke er like glade for er at den koster så mye som den antakelig gjør - rundt 6000 kroner for den enkleste versjonen. Vi setter heller ingen stjerne i boken for manglende minnekortplass, selv om vi innser at behovet avtar i takt med at skytjenestene blir bedre. Så kan denne telefonen også kjøpes med opptil 128 GB minne. Da kan du knipse mobilbilder til krampa tar deg, uten særlig fare for at du skal gå tom for ledig minnekapasitet.

Batterikapasiteten er det ikke mulig å si noe om etter et så kort møte som vi fikk med Lumigon T2 HD denne gangen. Men vi skal selvsagt komme tilbake med en fyldigere test så snart vi får tilgang til mobilen.

Les mer om Lumigon T2 HD og den enda kraftigere toppmodellen her »

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. 160 gram luksus fra HTC: Test av HTC One (M8)

 2. Vi har samletestet de nye toppmodellene

 3. Disse mobilene kan du glede deg til i juni

 4. Mye nytt i Samsungs flaggskip

 5. En smartere smartklokke uten Android: Test av Samsung Gear 2

Fra andre aviser

 1. Er dette årets «må ha»-dings?

  Bergens Tidende
 2. Mobilbeist i miniatyr

  Aftenposten
 3. Endelig et alternativ til iPhone

  Fædrelandsvennen
 4. Blir PC-en og mobilen tregere med årene?

  Fædrelandsvennen
 5. Slik får du maks ut av batteriet på Android-mobilen

  Fædrelandsvennen
 6. Mobilbeist i miniatyr

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no