OMNIA: Denne telefonen fra Samsung har det meste av proffunksjoner. Foto: Samsung

Ny berøringsmobil fra Samsung

(VG Nett) Samsung lanserte i dag en ny mobiltelefon med berøringsskjerm. Dette kan bli en iPhone-utfordrer.

Jørgen Lyngvær
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Etter at Apple i fjor lanserte sin mobiltelefon iPhone har de fleste produsenter satset hardt på berøringsskjerm. Nå lanserer Samsung en ny modell, bare timer før Apple trolig viser frem sin nye iPhone med 3G.

Les også: iPhone kommer til Norge.

Omnia

Telefonen som ser ut til å kunne bli den heteste konkurranten til iPhone har fått navnet Omnia i900. Telefonen har fått en 3,2 tommer stor berøringsskjerm som kan vise video i en rekke formater. Lagringskapasiteten er på hele 16 Gigabyte med mulighet for utvidelse ved hjelp av micro-SD-minnekort. Den (inntil videre) største iPhone-modellen har 16 Gigabyte minne, men ikke støtte for minnekort.

STOR SKJERM: Berøringsskjermen er 3,2 tommer stor. Foto: Samsung

Rask tilkobling

Omnia kjører operativsystemet Windows Mobile. Trenger du rask tilkobling til nettet har telefonen HSDPA som støtter opp til 7,2 Mbps. Den har selvsagt også både Wi-Fi og Bluetooth. Telefonen støtter dessuten A2DP, stereo Bluetooth for trådløs overføring av musikk.

GPS

Omnia har også innebygget GPS og et kamera med oppløsning på hele 5 megapiksler. GPS-en kan brukes til å geo-tagge bilder slik at man får informasjon fra GPS-en om hvor bildet er tatt. Kameraet har også ansiktsgjenkjenning for å sørge for at personene i bildet er i fokus.

Dette er altså en telefon med det meste man kan ønske seg av proffunksjoner. Omnia i900 kommer på det nordiske markedet i november.

Les også: Her er mobilene som banker iPhone.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder