OPPDATERT: Nå vil Tinder at du skal sveipe sammen med vennene dine. Foto: Tsering Topgyal Ap

Ny Tinder-funksjon avslører vennene dine

Tinder utvider repertoaret med «Social»-funksjonen som åpner for at grupper kan sveipe hverandre – og lar deg sjekke hvilke Facebook-venner som bruker appen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Kvelden din ble akkurat bedre» påstår Tinder i en pressemelding for lanseringen av sin nye funksjon Social. Nå er tjenesten tilgjengelig i Norge.

Konseptet er enkelt. Som med appen ellers handler det om å sveipe andre profiler til høyre og venstre, for å like dem, eller velge dem vekk. Dersom begge parter har likt hverandre er det en såkalt match, og muligheten for å snakke sammen åpner seg.

Slår alarm: Økende antall voldtekter etter Tinder-møter

Det nye i appen er at du nå kan sette sammen en gruppe av vennene dine, og sveipe andre grupper.

Dette markedsføres som den beste måten å «få nye venner på, eller bare en perfekt kveld på byen», men det hele kommer med noen ulemper:

Idet du aktiverer Social-funksjonen blir du nemlig synlig for alle Facebook-vennene dine med funksjonen aktivert. Du kan til og med legge til venner i grupper uten deres tillatelse, og gå gjennom Tinder-profilen deres i ro og mak.

Les også: Derfor stengte de Tinder for barn

NØKKELEN TIL USYNLIGHET: Om du ikke vil bli sett på Tinder bør du forsikre deg om at knappen for Social står på av. Foto: Skjermdump: Tinder

Da den nye funksjonen ble prøvekjørt i Australia i sommer ble alle brukerne ufrivillig innmeldt, og måtte aktivt skru den av. Resultatet var at tusenvis av Facebook-venner plutselig ble synlige for hverandre, ifølge Business Insider.

I Norge må man enn så lenge aktivere funksjonen selv, men da kan det være fornuftig å vite hva det innebærer – og hva du utsetter deg for.

Mulighetene for pinlige, og potensielt problematiske situasjoner er mange. Hva med å støte på sin nysingle far? Eller en venn i et fast forhold?

Tinder har ennå ikke besvart VGs henvendelser om Social.

VG +: De ble gift på Tinder!

VG +: Her er de smarte Tinder-tipsene – ekspertenes beste råd for å matche rett

«Tinder for grupper» har allerede eksistert en god stund. Den uavhengige appen Heaps har nesten identisk funksjon som Social, og kom på markedet i fjor.

PS! Et utvalg brukere spurt av VGTV mente appen egnet seg best til én ting:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder