Kan WiMP kapre kunder fra Spotify med funksjoner for importering av spillelister? (Illustrasjon: WiMP/Spotify/PC World Norge)

WiMP får Spotify-import

Den norske musikktjenesten WiMP får en etterlengtet funksjon som kan kapre Spotify-brukere.

 • PC World Kirsti Østvang

Artikkelen er over ni år gammel

PC World | ComputerworldMacWorld | Computerworld

Hittil har det vært umulig å overføre godt innarbeidede spillelister fra Spotify til WiMP. Dette har kanskje gjort at du som Spotify-bruker har latt det bli med tanken å svitsje til WiMP. Du er i såfall ikke den eneste.

Ifølge WiMP har import av Spotitfy-spillelister vært den mest etterspurte funksjonen blant brukerne. Frem til nå.

LES OGSÅ: Gratis WiMP til Canal Digital-kunder

Ny versjon

I en splitter ny versjon av WiMP introduseres en ny tjeneste for import av Spotify-spillelister. WiMP lanserer samtidig eksportfunksjonalitet, og oppfordrer bransjen til bruk av åpen standard for å kunne videreutvikle fullstendig import og eksport og stimulere til økt musikkbruk.

- Vi mener at musikksamlingene skal være brukerens egen eiendom, og at alle streamingtjenester derfor bør tilby import og eksport av spillelister og favoritter som brukerne selv har bygd opp. Per i dag er denne funksjonaliteten svært vanskelig å utvikle, siden det ikke finnes en bransjestandard og ingen andre tjenester har åpnet for dette, sier Per Einar Dybvik fra WiMP, i en pressemelding.

- Vi nå laget en betaversjon, og med den ønsker vi å oppfordre bransjen til å åpne opp.

WiMP ser også på muligheten til å importere fra tjenester som iTunes og Winamp.

LES OGSÅ: Last musikk rett fra Spotify til iPod

På betastadiet

I betaversjonen er det mulig å importere spillelister fra Spotify, og eksportere spillelister til et RSS- eller XSPF-format. Betastempelet gjør at funksjonene ikke nødvendigvis fungerer helt som det skal.

Ifølge WiMP tilbyr ikke Spotify noen enkel funksjon for å hente ut spillelisteinformasjon, så en liten «work-around» må til for å importere musikken fra den svenske til den norske musikktjenesten.

Prosessen er relativt enkel, til tross for at man må inn å kopiere sangene manuelt fra Spotify-spillelistene. I våre forsøk kom det meste av musikken med, men ikke alt; dette skyldes blant annet at metadata og navn ikke er det samme i de to tjenestene, eller at musikkbiblioteket i Spotify og WiMP ikke er likt.

Det kan være lurt å gjennomgå listen når den er overført for å sjekke at du har de riktige låtene (og for eksempel ikke karaoke-versjonene).

I tillegg til nye funksjoner for import og eksport av spillelister, kommer den nyeste WiMP-versjonen med oppdaterte sjangersider, som skal gjøre det lettere for brukerne å finne fram blant musikken som finnes i den norske musikktjenesten.

Spotify fortsatt større enn WiMP

Nesten halvparten av alle nordmenn har allerede tilgang til streamingtjenester for musikk, ifølge en undersøkelse av Norstat.

Spotify er markedsleder med over en million brukere i Norge, først og fremst takket være et gratis, reklamefinansiert tilbud. Fra og med 1. mai ble gratistilbudet begrenset til 10 timer musikk i måneden. Betalabonnement hos Spotify koster 49 eller 99 kroner måneden, avhengig av om man vil ha støtte for mobilavspilling eller ikke.

WiMP byr kun på ett abonnement for 99 kroner i måneden, da er mobilavspilling inkludert. I desember i fjor hadde WiMP 100.000 brukere fordelt på Norge, Sverige og Danmark, ifølge nrk.no. I disse dager får dessuten 700.000 norske husholdninger tilbud om WiMP gratis inkludert i sitt TV-abonnement fra Canal Digital.

TEST: WiMP vs Spotify - hvilken er best?

Mer om

 1. Data

Flere artikler

 1. Nå kommer Wimp på iPad

 2. Pluss content

  Guide til din nye musikkhverdag

 3. Tror på You Tube-konkurrent fra Spotify

 4. Spotify med iPod-versjon

 5. Nye brukervilkår slaktes: Datatilsynet mener Spotify har dummet seg ut

Fra andre aviser

 1. Wimp med Spotify-lister

  Aftenposten
 2. Wimp kan miste 105.000 kunder

  Bergens Tidende
 3. Spotify begrenser gratislytting

  Fædrelandsvennen
 4. Spotify er fortsatt et tapssluk

  Fædrelandsvennen
 5. 40.000 tv-kunder på Sørlandet får fri tilgang til Wimp

  Fædrelandsvennen
 6. Musikk overalt i fem år

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder