NY HET POTET? Er .co den nye .com? Det vil tiden vise. Nå kan domenet i alle fall registreres, og valgmulighetene er enn så lenge større enn for .com. (Montasje)

Nå vil alle ha .co-domener

Colombia-domenet .co har blitt superpopulært blant store selskaper.

  • Leif Martin Kirknes (Computerworld)

Artikkelen er over ni år gammel

Forside | Computerworld

.co var egentlig bare et helt vanlig domenenavn, tilhørende landet Colombia. Men det er nå i ferd med å bli et svært populært toppnivådomene, og globale giganter som BMW, Canon, Honda, Nika, Nokia, Pfizer, Sony og Visa skal allerede ha sikret seg toppdomenet.

Les også:Hør den norske it-sjefen lure svensk domenesvindler

Mer enn 39.000 selskaper har søkt om .co-domener etter at registerenheten for .co-domener - selskapet .Co Internet SAS, åpnet for en forhåndslanseringsfase for større selskaper.

Kan bli god business

I forrige måned startet selskapet å tilby domener til allmennheten via registrarer og videresalgtjenester. Det ser ut til at pengene vil renne fort inn, etter at det har blitt komplisert å finne meningsfulle .com-domener, ettersom så å si alle ord og merkenavn allerede er opptatt.

Les også:Første .com-domene fyller 25 år

Co. er også en kjent forkortelse for engelske ord som company, corporation og commerce, påpeker .Co Internet S.A.S.

O.co: Kr. 2.092.000

Selskapet Overstook.com har opplyst at de gledelig punget ut 350.000 dollar, nesten 2,1 millioner kroner, for å sikre seg domenenavnet O.co for å tiltrekke seg nye kunder, og gjøre det lettere for nettshoppere å finne nettstedet.

Les også:Nordmenn uønsket i .eu

Den politiske avisa Politico bruker politi.co som en offisiell adresseforkortertjeneste til bruk på Twitter, skriver CIO.com.

Vanlige .co-domener ser ut til å koste fra 30 dollar og oppover.

I Norge har en del aksjeselskaper omfavnet Samoaøyene, som eier .as-domenet. De tar 50 dollar i året for sine tjenester.

Pengene folk betaler for domener går til registraren. I Norge er det Norid som forvalter toppdomenet .no.

Les også:.se falt ut - manglet dott

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder