Nokia 6760 Slide med utskyvbart fulltastatur (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Test av Nokia 6760 Slide: Den sosiale mobilen

Vi har testet ut Nokias nye mobil for deg som vil være sosial med fingertuppene.

  • Silje Gomnæs (amobil.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi


Liker du å holde kontakten med omverdenen via mobilen, mener Nokia at 6760 Slide passer for deg. Med fullt qwerty-tastatur og gode nettforbindelser burde alt ligge til rette for god kommunikasjon via fingertuppene. Eller gjør det det?

6760 Slide har som nevnt et fullt qwerty-tastatur, som kommer til syne når du holder telefonen horisontalt og skyver skjermen oppover. Tastaturet har gode taster. Det kan imidlertid være litt vanskelig å se tallene på talltastene godt. Belysningen bak tastene er nemlig omtrent lik fargen på selve tasten.

Ellers er 6760 Slide "fin i formen", med gode materialer, små mål og fin vekt. Telefonen ligger fint både i hånden og i lommen.

Se flere bilder av Nokia 6760 på Amobil.no

Gode menyer

Menyene er av typen S60. Mens disse før var forbeholdt "spesielt interesserte", har det nå blitt såpass enkelt å navigere i disse menyene at selv nybegynnere kan klare det. Via et rutenett med ikoner finner du enkelt frem til både programmer og funksjoner. En snarveislinje i hvilemodus gir deg også kjapp tilgang til programmene du bruker mest.

Skjermen er også skarp og klar.

Super-3G, men ikke Wi-fi

Til å komme deg på nett har du både super-3G, 3G og Edge. Det betyr at du i praksis har nettdekning over hele landet. Telefonen har imidlertid ikke Wi-fi. Dette er vi litt skuffet over, siden kommunikasjon er Nokias mantra for 6760 Slide.

Mangelen på Wi-fi gjør det blant annet tregere å sjekke e-posten, som for øvrig er veldig enkel å sette opp hos 6760 Slide. Å surfe på nett tar også noen sekunder ekstra, selv om nettleseren er den gode Opera 8.

Middels talekvalitet

En annen ting vi er skuffet over er talekvaliteten. Det er aldri noe problem å høre hva motparten sier, men både vi og personene i den andre enden merket bilyder og støy på linjen i form av spraking.

Investerer du i en overgang til eget hodesett, fungerer 6760 Slide godt som musikktelefon. Radioen er også enkel å sette opp, og kanaler finnes og lagres automatisk.

Kameraet til 6760 Slide fungerer godt i dagslys, og takler til og med sterkt sollys mot seg uten å ødelegge bildet. I mørke omgivelser sliter kameraet litt mer, og bildene blir fort kornete og uklare. Men alt i alt har ikke 6760 Slide noe nevneverdig dårligere kamera enn andre mobiler i sin prisklasse.

Flere bilder tatt med Nokia 6760 finner du på Amobil.no

Alternativer

Er det en telefon med qwerty-tastatur du vil ha, finnes det alternativer til 6760 Slide. Samsung har for eksempel laget B3310. Denne er langt ifra like avansert som 6760 Slide, men har gode taster og fungerer ypperlig dersom det er SMS som er viktigst for deg.

Vil du ha en telefon som er god på kommunikasjon, men kan ofre designet? Da kan Nokias E52 være verdt en titt. Denne har alt du trenger av trådløs teknologi, og også gode taster.

Sony Ericsson har også et alternativ for deg som setter SMS, Facebook og andre sosiale tjenester i høysetet. Telefonen Naite har gode taster, super-3G samt mulighet til å oppdatere Facebook-statusen rett fra hvilemodus.

Les hele testen på Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder