Husker du chatteprogrammet MSN? Nå legges det ned

Det går mot slutten av en æra. Etter femten år skrus et av verdens mest brukte chatteprogrammet av for godt.

  • Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Foto:MSN,

Allerede i november i fjor bekreftet Microsoft at Windows Live Messenger, best kjent som MSN Messenger, skulle legges ned. Nå skrur de av for godt, melder BBC.

Chatteprogrammet ble lansert av Microsoft i 1999, under navnet MSN Messenger og ble etter kort tid et av de mest brukte kommunikasjonsverktøyene på nett.

MSN Messenger begynte som en enkel chatte-service, men avanserte senere med foto, video-samtaler og spill. Ti år etter sin debut hadde MSN Messenger over 330 millioner brukere på verdensbasis, men suksessen skulle ikke bli langvarig.

I 2003 lanserte nemlig Niklas Zennström og Janus Friis dataprogrammet Skype, som ble begynnelsen på slutten for MSN Messenger.

I 2012 kunne Skype skilte med over 300 millioner brukere – det samme MSN kunne i sine glansdager i 2009. Tallene til sistnevnte sank imidlertid kraftig og klarte ikke nå ut til like mange som de hadde gjort tidligere.

Allerede året før hadde Microsoft forutsett sin bortgang og kjøpte Skype til svimlende 51 milliarder.Flere mente dette var slutten for 90-tallets store chatte-verktøy. De fikk rett.

I oktober forsvinner tjenesten og pluggen dras med det ut for godt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder