Antec Twelve Hundred er et voksent kabinett, og det trengs når man skal ha plass til hele tre grafikkort. Foto: Kjetil Aakvik Gogstad.

Antec Twelve Hundred er et voksent kabinett, og det trengs når man skal ha plass til hele tre grafikkort. Foto: Kjetil Aakvik Gogstad.

Edge Fighter: Spillbeist med trippel grafikk

Spill-pc-er kommer i mange varianter. Med Core i7 og tre grafikkort er denne blant de virkelig ekstreme, og den er rådyr.

Kjetil Aakvik Gogstad (PC World)
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
PC World | ComputerworldTester | ComputerworldForside | Computerworld

Vi har testet en rekke spill-pc-er, både stasjonære og bærbare. Men det er lenge siden vi har testet noe såpass ekstremt som norske PCStylings toppmodell, en maskin med det noe krevende navnet Edge Fighter A-Bot SLI3260 og en prislapp på 27 990 blanke, norske kroner.

Edge Fighter er PCStylings serie for avanserte spill-pc-er, med priser fra 10.990 kroner. PCStyling har også en noe billigere serie kalt Frag Fighter, med priser fra 6.990 kroner. På toppen av Edge Fighter-serien troner altså modellen vi har hatt inne til test.

LES OGSÅ:Verdens raskeste spillbærbar

Tre grafikkort i SLI

Den siste delen av modellnavnet viser til at dette er en pc utstyrt med hele tre Nvidia Geforce GTX 260 grafikkort i SLI-konfigurasjon. Det hadde sikkert vært spennende å se hva slags ytelse man kunne fått med tre av de heftigste Geforce-kortene i samme pc, men vi tror dette dette vil holde i lange baner for de aller fleste.

I tillegg til de allerede nevnte grafikkortene er A-Bot SLI3260 utstyrt med en Intel Core i7 920-prosessor (2.66 GHz). I denne modellen har imidlertid teknikerne hos PCStyling klokket prosessoren til 3.3 GHz.

Ellers er pc-en utstyrt med 6 gigabyte DDR3-minne og to harddisker på 750 gigabyte. DVD-brenner og Blu-ray-spiller er også på plass. Det hele er montert inn i Antecs enorme Twelve Hundred-kabinett og drevet av en BeQuiet strømforsyning på 1 000 Watt.

Totalt sett er det snakk om en spill-pc av det relativt spinnville slaget, med krefter nok til å takle hva enn du velger å kjøre av programmer eller spill.

LES OGSÅ:Lynrask, presis og trådløs spillmus

Spillytelse

Vi startet spilltestingen med å kjøre 3DMark06 og Vantage fra Futuremark.

I 3DMark06 oppnådde vi svært respektable 19.912 poeng. Men det var først da vi kjørte den nyeste versjonen av programmet, Vantage, at vi fikk en skikkelig vekker. Her oppnådde vi imponerende 26.900 poeng i Performance-testen.

Som normalt benyttet vi oss av fire spill til denne. Først ut var de to strategispillene Company of Heroes og World in Conflict. Ingen av disse spillene er ekstremt krevende med normale detaljinnstillinger, men når man drar alt til topps får selv spreke maskiner noe å bryne seg på.

I Company of Heroes ble resultatet rundt 200 bilder per sekund, uansett oppløsning og detaljnivå. Det var først da vi stilte alle detaljene til topp i oppløsning 1 680 x 1 050 at det sakket noe av, med et snitt på 182 bilder per sekund. Her er altså ytelsen spinnvill, uansett hvor detaljert du velger å ha det.

Se alle ytelsesresultatene her.

Resultatet ble noe svakere i World in Conflict, men en bildeflyt på 84 og 75 bilder per sekund med alle detaljer på høyeste nivå og henholdsvis 1 280 x 800 og 1 680 x 1 050 oppløsning er langt over det man strengt tatt trenger for å nyte spillet.

Som normalt avsluttet vi med den avgjørende testen: Crysis Warhead. Dette spillet krever mye maskinkraft for å flyte skikkelig. PCStyling A-Bot SLI3260 taklet, ikke overraskende, dette spillet bedre enn noen spill-pc-er vi har testet til nå, selv om overtaket ikke var like enormt her som i en del andre spill. Ved 1 680 x 1 050 og middels detaljnivå lå bildeflyten på 70 bilder per sekund. Det gir meget fin flyt og en fin spillopplevelse.

Selv de 35 bildene per sekund vi målte i samme oppløsning og alle detaljer skrudd til absolutt høyeste nivå gjør at spillet er greit spillbart, og ikke minst meget imponerende rent grafisk sett.

Konklusjon:

PCStyling Edge Fighter A-Bot SLI3260 er en imponerende spill-pc. Ytelsen er rett og slett spinnvill, uansett hva man velger å bruke den til.

Samtidig koster det mye penger å oppnå slike resultater. 28 000 kroner er mye penger for en pc i dag, og med mindre du har meget høye krav til grafikk og bildeflyt, kan du nok klare deg med en billigere spill-pc.

Les hele testen hos PC World.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder