Foto:,

Test: Det beste vanntette kameraet

Olympus sin tøffeste og mest motstandsdyktige kameramodell har blitt mer praktisk og allsidig.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

+
WiFi med smartmobil-app har gjort kameraet mer brukervennlig. Mye tilbehør som gjør det mer allsidig enn konkurrentene. Billedkvaliteten og lysfølsomheten er bedre enn forventet i klassen.


Skjermen har vel lav oppløsning og kan være vanskelig å se skikkelig i sollys. Det lagrer ikke råfiler og savner lukkerkontroll og manuelle innstillinger.

Tough TG-2 utnevnte vi til beste kompaktkamera forrige år. Nå er etterfølgeren Tough TG-3 her og forventningene er selvfølgelig høyt oppskrudd. Optikken er den samme, men man har øket oppløsningen fra 12 til 16 megapiksler. Den nye billedprosessoren skal likevel gi samme billedkvalitet og gir mulighet for raskere billedsekvenser. Men fremfor alt har det fått WiFi, slik at man kan koble det sammen med sin smartmobil og laste over bildene eller fjernstyre kameraet. Merkelig nok har det imidlertid fått en skjerm med lavere oppløsning.

Blant de robuste kameraene har Olympus sine tidligere modeller skilt seg ut fra mengden, og TG-3 er intet unntak. Det fortsetter med å imponere med en bedre ytelse og bedre billedkvalitet enn konkurrentene. Med muligheten til å fjernstyre det fra mobilen har det dessuten blitt mer praktisk å bruke. Men det er ulemper også. Skjermen har blitt dårligere og den økede oppløsningen gjør at bildene får mer støy enn forgjengeren.

Les hele testen på Lyd & Bilde

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder