Er det liv der ute?

Nytt 3D-show antyder svar

NEW YORK (VG) Om få år får vi svar på et av de største spørsmål: Er vi alene i universet?

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

I dag finnes det ikke noe bevis for liv, slik vi kjenner det, på andre planeter. Men forskerne finner stadig flere tegn på at det faktisk finnes livsformer der ute.

Det er antatt at det kan finnes vann under overflaten på Mars, et tegn på at det også kan finnes liv.

Vi ser også en visualisering av en av Jupiters fire måner, Europa. Det ser ut som om Europa har vann i dype hav og varme kilder. Bildene er laget av data fra NASAs Galileo-ekspedisjon, som ble sendt ut i 1989 og som fortsatt sender informasjon hjem.

Vi presenteres for exoplanetene, planeter utenfor vårt eget solsystem. For mindre enn ti år siden visste vi ikke om slike planeter fordi det ikke fantes noen måte å oppdage dem på.

Med nye teknologiske fremskritt er 100 slike exoplaneter blitt identifisert og stadig nye oppdages. Den første, som ble registrert i 1995, går i bane rundt stjerne 51 Pegasi.

Det er nå antatt at det finnes flere planeter enn stjerner, kanskje en trillion, og den ufattelige mengden av exoplaneter kan øke muligheten for at det kan finnes liv andre steder i galaksen.

Billion verdener

- Det kan være en billion verdener i vår egen galakse. I nær fremtid kan vi være i stand til å studere dem direkte når vi får teleskoper utstyrt med mer avansert teknologi enn dem vi har nå, sier Shara.

Rose Center for Earth and Space ved American Museum of Natural History åpnet for vel to år siden, og med flere millioner besøkende i året er denne delen av museet allerede blitt en ny, stor attraksjon i New York.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder