Beat DJ er en telefon som rocker på multimedia. (Foto: Audun M. Solheim, Amobil.no)

Samsung M7600 Beat DJ: Et fyrverkeri av en mobiltelefon

Beat DJ er en trykkskjermmobil som virkelig kan underholde med god lydkvalitet og skarp skjerm.

  • Audun M. Solheim (amobil.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTester - tester

Samsung Beat DJ er ikke som andre mobiltelefoner. Om den ikke er helt kulerund, så er den i hvertfall en av de mest avrundede telefonene vi har sett på lenge.

Den har heller ikke tastatur, men er en rendyrket touch-telefon. Den berøringsfølsomme skjermen fungerer bra, og med litt tilvenning vil du nesten ikke savne det tradisjonelle tastaturet.

Skjermen er også god å se på. Høy oppløsning og oppdatert teknologi gjør at fargene kommer til sin rett i skarpe omgivelser.

Se flere bilder av Beat DJ

Rund men slank

Mange touchtelefoner uten fysisk tastatur er av den litt større sorten. Beat DJ er på sin side en hendig liten krabat, som selv om den ikke er tynn som en flis ikke gjør noe stort vesen av seg i bukselommen.

Menyene er av typen Touch Wiz. Dette er Samsungs egenutviklede menyer, som selv om det har noen særegenheter er forholdsvis enkelt å bruke.

Litt nytte

Beat DJ har en enkel e-postleser og en god nettleser. Med Super-3G på plass kan du surfe og laste ned i god hastighet. Kjapp nedlasting er også en fordel når du skal bruke den innebygde GPS-en sammen med Google Maps, som laster ned kartbildene etter hvert som du trenger dem.

Både samtalekvalitet og batteritid er upåklagelig, så du trenger ikke bekymre deg for om Beat DJ fungerer som telefon selv om den kanskje ikke ser ut som en.

Les mer om teknologi og funksjoner i Beat DJ

Mest moro

Som det ligger i navnet, er Beat DJ først og fremst en musikktelefon. RDS-radio, videoavspiller og ikke minst musikkspilleren sørger for dette. Musikkspilleren har en rekke DJ-funksjoner slik at du virkelig kan slå deg løs med musikken. Det reklameres med at Bang & Olufsen har bidratt på lydsiden, og lydkvaliteten når du spiller musikk er da også god.

Om budsjettet ble brukt opp på Bang & Olufsen, vet vi ikke, men det følger uansett ikke med noe minnekort. Siden internminnet er på 50 MB, noe som ikke holder lenge hvis du skal laste over musikk, bør du kjøpe deg et minnekort sammen med Beat DJ.

Spillmoro må du derimot se langt etter. Ikke et eneste spill kan Beat DJ skilte med å ha ferdig installert.

Les mer om multimediemulighetene i Beat DJ

Beat DJ er en super musikktelefon. (Foto: Audun M. Solheim, amobil.no)

Alternativ moro

Beat DJ er ikke den eneste spesielle telefonen der ute. Holder vi oss til rene touch-telefoner, ligger Nokia 5800 Xpressmusic i samme prisklasse, men er større og mangler blant annet videostøtten til Beat DJ. Iphone 3GS kan også være et alternativ, men har en helt annen pris og forutsetter at du skriver under på en kontrakt med liten skrift for å få lov til å kjøpe.

Ser vi bort fra trykkskjermen, er Sony Ericsson W715 et knall alternativ dersom du vil ha en god musikktelefon og kanskje ikke er så opptatt av å se film på mobien. Legger du i en tusenlapp ekstra, har du mulighet til å gå for kongetelefonen Sony Ericsson W995.

Det er allikevel ikke til å komme bort fra at dersom du vil ha en stilig multimedietelefon som virkelig kan underholdning, som hverken koster skjorta eller buler for mye i den tilhørende lommen, er Samsung M7600 Beat DJ et godt valg.

Du kan lese hele testen av Beat DJ på Amobil.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder