Iaudio U5 har både lav pris og god lyd. (Foto: Johan Mangseth / Amobil.no)

Test: Cowon Iaudio U5: MP3-spilleren for musikkelskere

Lei av video-multimedia-superdingser? Her er spilleren for deg som bare er opptatt av god lyd.

Johan Mangseth (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiMP3-spiller - tester

Koreanske Cowon har lang fartstid i mp3-markedet, og har i senere tid hatt suksess med Iaudio D2. Etter en heller stille periode har produsenten nå lansert Iaudio U5, som skal konkurrere direkte mot Apples kassasuksess Ipod Nano.

Se flere bilder av Iaudio U5 hos Amobil.no

Få med gode funksjoner

Iaudio U5 kan ikke vise video eller bilder, og har ingen trådløse tilkoblingsmuligheter. Cowon Iaudio U5 fås med 4 eller 8 GB lagringsplass, noe som holder til 1000 eller 2000 låter. Vi kunne tenkt oss litt større lagringsplass, nå som både 16 og 32 GB begynner å bli vanligere i denne klassen.

Spilleren er altså enkelt utstyrt. Den er imidlertid svært god på det den kan.

Når det kommer til lyd, stiller U5 sterkt. Cowon har nemlig utstyrt spilleren med spesielt kraftige forsterkere, som også bidrar til at spilleren kan fungere godt opp mot mer krevende hodesett.

At lyden er god krever imidlertid at du bytter ut det medfølgende hodesettet.

God radio og diktafon

Den innebygde FM-radioen er blant de bedre, og du kan lagre inntil 24 favorittfrekvenser, og gjøre direkte opptak. Vi hadde imidlertid satt pris på RDS-støtte, som blant annet gjør at navnet på radiostasjonen vises.

Diktafonen er også god, og den dedikerte snarveisknappen på siden av spilleren gjør det lett å hente frem diktafonen når du trenger den.

Ikke for venstrehendte

U5 ligger godt i hånden, og oppleves nokså robust. Spilleren betjenes også enkelt med én hånd - men dette er forbeholdt høyrehendte. For bruker du venstre hånd dekkes snarveistasten og bryteren for tastesperre.

Den veiledende batteritiden er oppgitt til å være 24 timer. Dette er ikke langt fra sannheten, og vi klarte å tyne drøye 22 timer med lyd ut av U5.

Mange konkurrenter

U5 stiller i en svært hard klasse. Den konkurrerer med spillere som Ipod Nano, som leverer bedre skjerm og menyer, og flere funksjoner - deriblant foto- og videovisning. Ipod Nano leverer imidlertid dårligere lyd i tillegg til å være priset noe høyere enn U5.

Creative Zen er også en tøff konkurrent som stiller med romslig skjerm, foto- og videovisning og utvidbart minne for å nevne noe. I tillegg er den nokså likt priset U5. Lydmessig når den likevel ikke helt opp til testspilleren.

Du kan lese hele testen av Iaudio U5 hos Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder