VIL UT: Rupert Murdoch skal, ifølge avisen Financial Times, vurdere å fjerne sine aviser fra Googles søk. Foto: Reuters

Flere nettaviser kan forsvinne fra Google

(VG Nett) Microsoft er i ferd med å inngå en avtale som kan føre til at flere større aviser forsvinner fra Google.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Microsoft har innledet samtaler med Rupert Murdochs News Corporation om å forby Google tilgang til innhold, mot betaling fra Microsoft. Det skriver avisen Financial Times.

News Corporations mange aviser, som Wall Street Journal, The Sun og mange andre kan dermed forsvinne fra Google. Til gjengjeld dukker de opp i Microsofts søkemotor Bing.

Les også:Rush for å innføre nyhetsbetaling på nett

Programvaregiganten som vil utfordre Google har dermed tatt et langt steg mot å sikre at store deler av nettets leserskare må gå til søkemotoren Bing om de vil hente frem informasjon fra Murdochs aviser.

Murdoch har uttrykt ønske om å fjerne sine aviser for offentlig lesning og gjemme de bak en betalingsløsning. Dermed kan det bli slutt på fri tilgang til aviser i gruppen, også gjennom søkemotorene.

I dag er nettstedene åpne for indeksering fra Google. Det betyr at Google har lov til å automatisk besøke nettstedene til News Corporation og arkivere søkeord basert på hva som står i artiklene der.

I utgangspunktet kan News Corporation utestenge Google fra å besøke sidene ved å legge til et par linjer tekst i en fil på sine servere. Det vil samtidig hindre at Googles brukere får søkt opp stikkord hos Rupert Murdochs nettsteder.

Nylansert

Microsofts søkemotor Bing ble lansert tidligere i år, og tok over for søkemotoren kalt Windows Live Search som Microsoft tidligere opererte. Bing har hatt en kraftig økning i brukere, og har nå omtrent ti prosent av det amerikanske søkemarkedet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder