«Pearl» kommer til Norge

Hot smartelefon i butikken snart

TEKNOLOGI

(VG Nett) Mobiltelefonen BlackBerry har feid over bedrifts-Norge, nå står privatmarkedet for tur.

Publisert:

Og samtidig kommer den mindre versjonen av BlackBerry-telefonene til Norge, lenge før andre skandinaviske land. Den nye versjonen kalles Pearl, etter det perleliknende kontrollhjulet midt på telefonen.

BlackBerry gjør det skarpt i Norge, derfor kommer Pearl tidlig hit.

- Det går veldig bra, og det er det som gjør at vi får Pearl så tidlig, sier pressetalsmann for BlackBerry Norge Tom Bøe til VG Nett. - Det er en rekke store selskap og en rekke offentlige institusjoner som er med oss nå.

LES TEST:Blackberry 8700g

I Sverige, der BlackBerry har eksistert en stund, må de ennå vente på den langt mindre Pearl.

- Vi lå an til å få den på langt ut på nyåret, men siden salget går så bra får vi den før jul som første land i Skandinavia. - Kombinasjonen av design- og smarttelefon gjør det til en attraktiv julegave, tror Bøe.

Også for forbrukere

Samtidig kunngjør firmaet at de starter opp med salg av de mobile e-postterminalene til privatpersoner i neste uke.

- Vi starter over helgen, det er en lang liste av personer som har meldt sin interesse allerede, sier Bøe.

Hittil har telefonene blitt solgt kun til firma, siden mobilene kobler seg opp mot firmaenes e-posttjenere. For privatpersonene kommer det en egen løsning som kobler mobilen mot private e-postkontoer.

Prisen er ennå ikke fastsatt, verken for mobilen Pearl eller privatbonnementet i Norge.

Stor i USA

Det tok lang tid før Blackberry kom til Norge, men i USA har den eksistert siden 1997. Systemet har blitt vel mottatt av forretningsmiljøet, siden det gir full tilgang til e-post og mobile tjenester. Flere offentlige institusjoner har også adoptert Blackberry på grunn av sikkerheten i systemet.

Her kan du lese mer om