Slik presenteres det virtuelle gravstedet til Michael Jackson på YouTube.

Michael Jackson-grav på din iPhone

Michael Jacksons død har blåst liv i salget av et virtuelt gravstedsprogram.

  • Toralv Østvang (PC World)

Artikkelen er over ti år gammel

MacWorld | Computerworld

Pocket Cemetery er navnet på et iPhone-program som ble lansert for noen dager siden og som nå opplever sterk økning i etterspørselen etter Michael Jacksons død. Med programmet kan du lage din egen virtuelle gravplass for Michael Jackson - eller noen som har stått deg nærmere, om du ønsker det.

Den kraftige veksten i etterspørselen startet da en av dem som står bak programmet, la ut en YouTube-video der han viser en virtuell gravplass han har lagd for Michael Jackson.

- Mange av Jacksons fans ønsker å skape sitt eget Jackson-minnested siden de ikke kan være tilstede under begravelsen, sier Wayne Perry. Han er sjef for firmaet GCS Products, som står bak Pocket Cemetery-programmet.

LES OGSÅ:Slik er iPhone 3.0

Her har vi nettopp sendt virtuelle blomster til den virtuelle graven til den virtuelle Ola Nordmann.

Programmet kalles for verdens første personlige gravstedsprogram designet for iPhone og iPod touch. Her kan man lage et virtuelt gravsted med gravstein, blomster, bønneord, fotografier og de beste minnene man har om avdøde.

Mange henvendelser

Ifølge nettstedet Mobile Entertainement har Perry på kort tid fått over 1000 henvendelser etter at han la ut YouTube-videoen.

Opprinnelig kostet programmet 17 kroner hos Apples nettbutikk for iPhone-programmer, men mandag denne uka ble prisen satt ned til 11 kroner, kalt introduksjonspris ut juli. Vi har kjøpt programmet og testet det på vår iPhone.

Blant egenskapene til programmet er at man kan sende virtuelle blomster til sine kjære på høytidsdager, bursdager eller når man ellers måtte føle for det.

LES OGSÅ:Fant tyven med «Finn min iPhone»

Man skal også kunne sende virtuelle bønner og meldinger til sine kjære avdøde når som helst.

Programskaperne lover dessuten at man i kommende versjoner av programmet skal kunne bestille virkelige blomster til virkelige gravsteder. Om det blir tilfelle i Norge, vet vi ikke.

Programmet vil bli utvidet til å omfatte video og musikk, og man skal kunne sende personlige minneord til venner og kjente via e-post direkte fra programmet.

Elvis Presly og Michael Jackson

I visningen av programmet på YouTube ser vi at det er lagd virtuelle gravsteder ikke bare for Michael Jackson, men også for blant andre Elvis Presley, ofrene for terroraksjonene i USA 11. september 2001 og for en nylig avdød amerikansk tv-kjendis.

LES OGSÅ:Bekreftet salgsstart for iPhone 3GS

Seriøsiteten bak programmet er det naturligvis en del som stiller seg skeptisk til, og programmet har avstedkommet en rekke kommentarer, for eksempel om man kan bruke det til å lage virtuelle gravsteder til eks-kjærester og andre som man skulle ønske var død.

Andre lovpriser programmet. En kjøper forteller at hun har lagt inn virtuelle gravsteder for besteforeldrene og for sin avdøde hund, og at familie og slektninger er begeistret for skjermdumpene de har fått tilsendt. Noen synes riktignok det hele er litt morbid, vedgår hun.

Pocket Cemeterey kan kjøpes hos App Store her. (Forutsetter at man har iTunes installert.) Pocket Cemetery kan brukes på iPhone og iPod touch som kjører iPhone OS i versjon 3.0 eller nyere.

LES HELE ARTIKKELEN HOS MACWORLD.NO

Mer om

  1. Data

Flere artikler

  1. Spotify godkjent for iPhone

  2. iPad kommer med og uten 3G

  3. Smart dings gjør iPhone til hendig videokamera

  4. Dette er nytt i iOS 5

  5. Bekrefter Apples tavle-pc

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder