HTC S740 er en ganske tykk telefon som er utstyrt med et utskyvbart fulltastatur. Foto: Christian Buvik

Test HTC S740: Proffmobil med knallbra tastatur

Denne mobilen har et fullt tastatur som gjør den svært god til e-post. HTC utvider gullrekka.

Christian Buvik (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

HTC S740 er oppfølgeren til den populære e-posttelefonen S730. Telefonen har både et fullt tastatur og et vanlig nummertastatur, og er derfor meget godt egnet til å skrive både SMS og e-post.

Telefonen har ikke trykkskjerm slik som HTC Touch Diamond og HTC Touch Pro, men menysystemet er godt tilrettelagt slik at du likevel jobber raskt og effektivt.

Se flere bilder av HTC S740 på Amobil.no »

Med et arbeidsminne på 256 MB er S740 forholdsvis rask og utfører det meste av oppgaver uten hikke. Batterikapasiteten er også god.

Telefonen kjører Windows Mobile 6.1 med et pent og praktisk skall, som gir deg alle alle de viktigste funksjonene uten at du trenger å grave deg ned i undermenyer. Den har god kalender, adressebok og dessuten full støtte for Exchange.

Nok teknologi for de fleste

S740 er godt utstyrt på teknologifronten, og har både super-3G for rask lasting av filer via mobilnettet og Wi-fi dersom du vil koble deg til et trådløst nettverk. GPS er også på plass så du kan navigere deg frem ved hjelp av Google Maps.

Telefonen har støtte for Micro-SD-minnekort på inntil 16 GB. Ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen kan telefonen også brukes som harddisk.

Telefonen er også en god underholdningstelefon. Den har en pen og lettbrukt musikkspiller i tillegg til Windows Media Player og FM-radio med støtte for RDS. Den har dessuten et helt greit kamera med 3,2 megapikslers oppløsning.

Upraktisk lading

Et par ulemper er det riktig nok. Vi skulle gjerne sett at telefonen hadde en 3,5 mm minijack for hodesett til musikk. Telefonen har nå kun én tilkobling, som brukes til både lading, filoverføring og lyd. Du kan med andre ord ikke lade telefonen og høre på musikk samtidig.

Telefonen har et stort tastatur. Foto: HTC

Alt i alt er det likevel fint lite negativt å si om HTC S740. Telefonen stiller seg ved siden av sin bror Touch Pro som en av markedets beste profftelefoner. Og telefonen er faktisk vel så brukervennlig som HTCs trykkskjermmobiler.

S740 er absolutt å anbefale for deg som ønsker en proff e-posttelefon. Det finnes riktignok noen gode alternativer: Nokia E71 er passende for de som foretrekker Series 60 fremfor Windows Mobile, denne telefonen er en bar-type telefon med fulltastatur. Sony Ericsson Xperia X1i er en annen Windows-telefon med utskyvbart fulltastatur, som i tillegg har en stor og oversiktlig trykkskjerm. Men den er også adskillig dyrere.

Les hele testen av HTC S740 på Amobil.no »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder