Alle foto: Silje Gomnæs, Amobil.no

Mobilklokke for damene

Vi har prøvd ut Sony Ericssons mobilklokke for kvinner.

  • Silje Gomnæs (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

I fjor høst lanserte Sony Ericsson en serie med armbåndsur for kvinner; MBW-200. Alle klokkene har samme modellnummer, siden det kun er utseendet som skiller de fra hverandre.

En klokke som MBW-200 kan være en aldri så liten hjelper i hverdagen. Ikke bare forteller den deg hvem som ringer og at du har fått melding, men du kan også slå av lyden på telefonen når den ringer og justere musikkspilleren på mobilen.

Utseendemessig ser vårt testeksemplar ut som hvilken som helst annen klokke. Den er imidlertid nokså tykk, og kanskje også stor etter noens smak.

Dette er en klokke som krever sitt håndledd, og som rent subjektivt sett ser direkte latterlig ut på syltynne håndledd som undertegnedes.

Stilren
Digresjon til side; klokken er stilren, med en god reim av ekte skinn, svart urskive og få unødvendige detaljer.

Det eneste lille tegnet til at dette er en klokke beregnet på kvinner, er en liten glitrende stein plassert på plassen til 12-tegnet. Og denne steinen er såpass liten at til og med vågale menn bør kunne bruke MBW-200 uten å skamme seg.

Klokka veier 60 gram, altså ikke mer enn en helt vanlig klokke.

MBW-200, hvis utseende er svært likt MBW-150 Classic Edition, har fem knapper. På høyre side av klokka finner du de to knappene du bruker for å styre klokkas kommunikasjon med mobilen din.

På venstre side sitter tre knapper du styrer telefonens musikkspiller med. Her kan du starte og stoppe musikken samt velge neste eller forrige sang.

Alle knappene er gode og responsive, og det er svært enkelt å kontrollere mobilen fra klokka.

Klokken må lades via strømkabel. I følge Sony Ericsson selv, skal du bare behøve å lade klokka én gang i uka. På enden av ladekabelen sitter en klips som du lett fester på telefonen.

Miniskjerm
I tillegg til vanlige visere har MBW-200 også en liten skjerm plassert nederst på urskiven. Dette er skjermen som viser deg informasjon om telefonen din.

Her får du for eksempel opp et konvoluttsymbol når du har fått melding, navnet på vedkommende som ringer deg, eller navnet på sangen du spiller på telefonen.

Du kan for øvrig også vise både klokkeslett og dagens dato digitalt på skjermen.

Den lille skjermen fungerer godt til sitt formål, og har en klar og tydelig blåfarge på tegnene. Ikke engang strålende solskinn kan hindre deg i å se hva klokka prøver å fortelle deg.

Den eneste ulempen vi kom over, er at navnet på den som ringer deg ikke ruller over skjermen. Har vedkommende lengre navn enn det er plass til tegn på skjermen, blir navnet avkuttet.

Man skulle kanskje ikke tro dette var noen ulempe, men har du flere kontakter med samme, lange navn, så er det det.

Vibrerer
Den kanskje viktigste funksjonen hos MBW-200 er at den vibrerer hver gang det skjer noe nytt på telefonen din.

Klokka vibrerer også for å fortelle deg at du er så langt unna telefonen at de to enhetene mister tilkoblingen. Dermed unngår du at du glemmer mobilen når du for eksempel går hjemmefra.

MBW-200 kommuniserer med mobilen din via Bluetooth-teknologien. Det betyr at du må ha Bluetooth aktivert på mobilen hver gang du vil at den skal fortelle deg hva som skjer på telefonen.

Det enkleste er å ha Bluetooth aktivert på mobilen hele tiden. Dette trekker noe strøm fra telefonens batteri, men ikke så mye at det bør være plagsomt.

Enkel sammenkobling
Det er enkelt å koble telefonene sammen. Først aktiverer du Bluetooth på telefonen, og velger deretter ikonet for sammenkobling på klokka. Klokka ber da om tilgang til telefonen din. Etter at du har trykket av for "ja" på dette, er de to enhetene sammenkoblet. Et eget symbol vil vise seg øverst på mobilskjermen.

Dessverre opplevde vi flere ganger om dagen at mobilen og klokka mistet kontakt med hverandre, til tross for at det kun var centimeter imellom dem. Dette kan imidlertid være en feil i eksemplaret vi har mottatt, da vi ikke opplevde liknende problemer med samme testtelefon (Sony Ericsson C902) og MBW-150 Classic Edition.

Batteritiden til Sony Ericssons klokke er det ingenting å si på. Selv om telefonen er koblet til klokka hele tiden, behøver du ikke lade den mer enn én gang i uka, kanskje til og med sjeldnere.

Hva skal du med den?
Det er faktisk helt legitimt å spørre seg hva som er poenget med en klokke som dette, siden du sannsynligvis ikke har noe problem med å justere musikkspilleren fra telefonen selv, og som regel hører når mobilen din ringer.

Men i situasjoner hvor du har mye støy rundt deg eller har det veldig travelt, er det svært betryggende at en liten vibrering på håndleddet hindrer at du går glipp av viktige beskjeder eller samtaler.

I tillegg er det enklere å smuglytte på musikk i kjedelige middagsselskaper hvis du slipper å ta opp telefonen hele tiden.

MBW-200 koster i underkant av 2000 kroner, og er tilgjengelig i butikkene nå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder