Dockey er en mobillader og overførings-"kabel" som har plass på nøkkelknippet ditt. (Foto: Marius S. Eltervåg)

TEST: Dockey: Knøttliten mobillader

Denne oppfinnelsen er like enkel som den er genial.

Marius S. Eltervåg (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologi

Er mobilen din ofte utladet? Dockey kan både lade mobilen din og overføre filer mellom mobilen og PC-en. Og den får fint plass på nøkkelknippet ditt.

Se flere bilder av Dockey

Dermed kan du overføre filer hvor du enn måtte befinne deg, samt lade mobilen din hvor som helst dersom mobilen støtter dette.

Dockey kobles til en av PC-ens USB-kontakter og den andre enden inn i en Mini-USB-port. Disse er forholdsvis vanlige både på mobiltelefoner, GPS-er, digitalkameraer og annen småelektronikk.

Du bør legge merke til at Nokias mobiltelefoner ikke støtter lading via Mini-USB, men kun filoverføring. For øvrig bør du sjekke om mobilen din har en slik port før du kjøper Dockey.

Ingen kabler

Den eneste forskjellen er på Dockey og en vanlig USB-kabel er egentlig at det denne gangen ikke finnes noen kabel, men kun to plugger med en vridbar mekanisme i midten.

Dockey er rett og slett bare en datakabel uten ledning. (Foto: Marius S. Eltervåg)

Det skal nevnes at Dockey har sine svakheter. For eksempel er det ikke alle stasjonære datamaskiner som har USB-port i front, og du må ofte både knote og krype gjennom en haug med ledningsrot før du har plugget Dockey i baksiden av PC-en. I slike tilfeller er det bedre med en lang USB-kabel.

Les også:Slik overfører du filer til og fra mobilen

Har du én PC på jobb og en annen hjemme, er det befriende å kunne dra opp nøkkelknippet for å lade telefonen eller overføre filer. I tillegg har du alltid ha med deg overføringsmuligheter i lommen når du er på besøk hos venner som har PC, men ikke kabel. Etter vår mening - og for vår bruk - er Dockey verdt hvert eneste øre av de 160 kronene den koster.

Dockey lar deg lade mobilen og overføre filer. (Foto: Marius S. Eltervåg)

I dag finnes Dockey kun i mini-USB-versjon. I løpet av de to neste månedene kommer det imidlertid også en variant for bruk sammen med Ipod, og i løpet av årets andre kvartal kommer det en versjon for micro-USB.

Dockey er bare ett eksempel på spesielt tilbehør til mobilen. Sjekk for eksempel ut dette armbåndsuret som snakker med mobilen din.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder