GODT UTVALG: Så langt er det over 2,5 millioner sanger på Wimp og tallet øker. Foto: Pål Unanue-Zahl

Norges «Spotify» ut på mobilen

(VG Nett) Storsatsningen Wimp kommer i disse dager ut på mobilen, men få kommer til å få oppleve den.

Artikkelen er over ti år gammel

Ikke lang tid etter at den svenske publikumssuksessen Spotify kom ut på iPhone og Android, kunngjør norske selskaper at deres konkurrent er på samme vei. Det er samarbeidet mellom blant annet Telenor og Platekompaniet som har resultert i musikkprogrammet Wimp.

Les test av Spotify for iPhone her

Begge programmene har det til felles at de tilbyr direkte nedlasting av musikk via nettet, så lenge man har et abonnement. Hos Spotify finnes det også en reklamebasert forretningsmodell, dog ikke på mobilen.

Vil veilede

Med et fokus på norske artister og et ess i ermet med redaksjonelt innhold, skal de møte konkurransen fra det svensk-britiske Spotify.

Les også:Sniktitt på Wimp - Norges svar på Spotify

I denne versjonen er det ikke mulig å kjøre nedlasting av sanger, alt må streames fra nettet via trådløs forbindelse eller mobilnettet. En funksjon som Spotify har, at man kan laste ned og lagre sanger på mobilen for å ta med seg på farten, er i kortene for den endelige utgaven av Wimp.

Den begrensede testen av Wimp er så langt forbeholdt 5.000 testbrukere, som skal gi tilbakemelding på funksjonaliteten i programmet. På mobilplattformen er det et enda mer eksklusivt utvalg testbrukere.

Så langt er Wimp planlagt å fungere kun på Googles Android-mobiler, en gruppe mobiler som kommer sterkt utover året. Lanseringen av HTC Hero har så langt lbitt godt tatt i mot, og flere av de store leverandørene tilbyr mobilen subsidiert.

Les test av HTC Hero her!

De som har lyst til å teste ut Wimp på mobilen kan benytte sjansen nå, men plassene er svært begrenset.

- Interesserte brukere kan sende en epost til wimp@platekompaniet.no, og de må ha en Android-mobil for å bli med i betaen, sier Tangh Manh Tran musikksjef i Telenor til VG Nett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder