Foto-søker nyttig info

Google street view innebygget

Nexus One er en tynn og nett telefon med stor skjerm. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Test av Google Nexus One: Google-mobilen imponerer

Noen mobiler bare imponerer. Googles nye Nexus One er en av dem, og telefonen stiller med en rekke fascinerende funksjoner.

 • Einar Eriksen (tek.no)

Artikkelen er over ti år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologiTester - tester

Google har fått fotfeste i mobilbransjen ved å lansere sitt eget operativsystem, Android. Nå har vi fått inn Googles første mobiltelefon på testbenken.

Nexus One lages av HTC, men Google står bak både operativsystemet og salgsapparatet.

Slank og lekker

På bilder ser vi at Nexus One kan virke litt kjedelig. I virkeligheten synes vi at den er imponerende slank, og den er veldig avrundet i hjørnene, så den oppleves behagelig i hånden.

Se flere bilder av Nexus One

Skjermen er 3,7 tommer stor, har god oppløsning og er basert på AMOLED-teknologien. Det betyr at den bruker lite strøm, samtidig som den har en veldig mye kraftigere belysning enn de fleste konkurrentene, og viser langt bedre kontraster og skarpe farger.

Oppløsningen er også så høy at skjermbildet er sylskarpt.

Lynrask

Nexus One har en 1 GHz Snapdragon-prosessor og mye hurtigminne, noe som gjør den lynrask. Den henger ikke i menyene, og den starter programmer raskt som et olja lyn.

Et annet sted telefonen er lynrask, er på internett. Den har super-3G for å få de raskeste hastighetene i mobilnettet, så vel som Wi-Fi for tilkobling til trådløse nettverk. Med den raske maskinvaren i Nexus One er nettleseren hakket raskere enn i iPhone, noe som er imponerende.

Bluetooth-tilkoblingen gir, i motsetning til i HTC Hero, mulighet til å sende filer direkte til andre Bluetooth-enheter for eksempel mobiltelefoner, og du trenger heller ikke sette opp en oppkobling mot PC-en for å overføre filer mellom disse.

Imponerende tjenester

I Nexus One har du to programmer som bør kunne imponere alle og enhver, som baserer seg på mobilens GPS, evne til å lokalisere deg ved hjelp av mobilnettet, og dens innebygde kompass. Det ene er Google Goggles og det andre er Google Street View.

Førstnevnte gjør at du kan fotografere bygninger, produkter, logoer og annet, og noen sekunder senere får du opp informasjon om produktet. Tar du bilde av en boks med leverpostei, får du opp en haug med informasjon om leverposteien du tok bilde av.

Når du peker mobilen rundt deg får du også opp interessepunkter i nærheten. Det kan være restauranter, hoteller og mye annet. Trykker du på for eksempel en restaurant, får du opp andre brukeres anmeldelse av restauranten - med en gjennomsnittskarakter.

I Street View kan du se gatebilder over hele verden. (Foto: Einar Eriksen, Amobil.no)

Google Street View gjør at du kan velge et hvilket som helst sted i mesteparten av Oslo, Bergen eller Trondheim, eller andre byer i mange andre land, og se bilder fra gata. På hvert bilde kan du panorere rundt deg, akkurat som om du
står på det punktet selv.

Av synkroniseringsløsninger har Nexus One flere, inkludert en løsning som synkroniserer alle Facebook-kontaktene dine slik at telefonlisten din fylles opp med folk du aldri snakker med, inkludert bilde, Facebook-status, telefonnummer, e-postadresser og gateadresser.

Kanonbra MP3-spiller

MP3-spilleren i Nexus One kan spille musikk gjennom en standard 3,5 millimeters minijack. Dermed kan du koble til favoritthodesettet ditt uten noen form for overganger.

Lydkvaliteten er helt upåklagelig. Bassen når dypt og kommer tydelig frem, men overdøver likevel ikke vokalen eller andre instrumenter. Både trommer, vokaler, trompeter og kontrabasser er svært detaljrike og naturtro.

Nexus One kan også underholde på andre måter. Den har en Youtube-applikasjon med mulighet for opplasting. Den har også Android Market, der du kan laste ned et utall gratis spill og gratisapplikasjoner.

Les mer om Nexus Ones multimediamuligheter

Og ikke minst, lydkvaliteten i samtaler er helt fabelaktig. Nexus One har en støykanselleringsfunksjon som gjør at du kan snakke i enormt støyfylte omgivelser uten at motparten får problemer med å høre deg. Batterilevetiden er også god, og telefonen er god å skrive tekstmeldinger på.

Hva er haken?

Det er veldig lite negativt å si om Nexus One. Kameraet kunne gjerne vært bedre, og den kunne hatt en mer avansert kalender og e-postleser for å tilfredsstille proffbrukere.

Les mer om teknologi og funksjoner i Nexus One

Sist men ikke minst, burde telefonen vært billigere. I USA koster den rett over 3000 kroner, og med merverdiavgift burde dette tilsi en utsalgspris på 4000 kroner. Per i dag gråimporteres den bare til Norge, noe som gir en pris på rett over 5000 kroner uten norsk språk i menyene.

Andre mobiltelefoner som treffer omtrent den samme målgruppen er Apple Iphone 3GS, Samsung Galaxy og HTC Hero. Vil du ha en proffere telefon med enda større skjerm, anbefaler vi HTC HD2 som må regnes som teknologikongen i dagens mobilmarked.

Du kan lese hele testen av Nexus One på Amobil.no »

Les også

 1. Test av Samsung B7610 Omnia Pro: Treg verktøykasse

  Samsungs siste Omnia-modell er greit utstyrt, men den har noen nykker.
 2. Test Samsung B3310: Knallgod SMS-telefon

  Samsung B3310 har et fulltastatur slik at SMS-skrivingen går fort unna.
 3. Nokia 2730 Classic: Overbeviser ikke

  2730 Classic ser flott ut i butikkhyllene, og ser bra ut på papiret. Den overbeviser imidlertid ikke i bruk.
 4. Test av Samsung C3060: Billig og bra mobil

  Noen ganger er det enkle også det beste. Samsung C3060 er en billig mobiltelefon som passer de uten store behov for mye…
 5. Her er de nye februarmobilene

  På jakt etter en mobil for to SIM-kort? Samsung Fizz kommer denne måneden med en modell som har denne muligheten.
 6. Test av Sony Ericsson U100i Yari: God spilltelefon

  Sony Ericsson lover å underholde med sin nyeste spilltelefon. Yari holder det den lover.
 7. Test av Samsung Omnia II: Litt treg og vanskelig

  Er du ute etter en rå mobiltelefon som er litt plagsom å bruke? Samsung Omnia II kunne ha vært helt perfekt.
 8. Her er Googles store mobilnyhet

  (VG Nett) Tirsdag lanserte Google sin store mobilnyhet på en pressekonferanse i California.
 9. Stor mobilnyhet fra Google

  Google har innkalt store medier til mystisk pressekonferanse. Lanserer trolig sin første mobiltelefon 5. januar.

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. Test av HTC Desire: Råere enn Googles egen

 2. Test av Samsung Nexus S

 3. Slik er den nye Google-mobilen: Test av LG Nexus 4

 4. Lynrask mobil er iPhone 4s store konkurrent: Test av Samsung Galaxy S

 5. Best og dårligst av smartmobilene: Test av 26 smarttelefoner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder