Flere farger å velge i mellom. Foto: Samsung

Lekker og trådløs MP3-spiller

Denne MP3-spilleren kan også brukes som håndfri.

Johan Mangseth (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Vi har testet Samsung T10 - arvtakeren til Samsung T9, en telefon vi mente banket produkter som Ipod Nano.

T10 er en mellomklassespiller proppet med funksjoner, inkludert Bluetooth. Den har også berøringstaster og skryter av et godt batteri.

Se bilder av T10 hos Amobil.no»

Minimalistisk og elegant

Samsung er kjent for å lage stilfulle produkter, og T10 er intet unntak. Forsiden er blank, kun avbrutt av skjermen og en liten matt metalldetalj som er brettet rundt fra baksiden - du finner igjen det samme matte metallet på baksiden av spilleren. T10 har tydelige slektskaper til Samsung-modellene K3 og K5.

Den glatte overflaten og fraværet av vanlige, fysiske taster, gjør at designen fremstår som veldig ren. Den eneste vanlige tasten du finner er faktisk tastelåsen.

Samsung T10 er en spennende spiller. Designet er lekkert og kvalitetsinntrykket på topp. T10 er imidlertid svært mottakelig for fingermerker.

Kun Windows-støtte

Som mange andre spillere fra Samsung, støtter heller ikke T10 Mac, Linux eller andre alternative plattformer. Bruker du Windows fungerer den som en vanlig flyttbar disk.

Menyene i T10 er solide, og med svært gode tilpasningsmuligheter. Vi savner imidlertid dedikerte volumtaster og mulighet for å søke etter filer.

Grei lyd

Lydkvaliteten vil holde for de aller fleste, men er du av entusiastene strekker ikke T10 helt til. Batteriet holder til 20 timer med lyd, noe som er en helt akseptabel tid.

Blank og fin skjerm. Foto: Johan Mangseth

Skjermen er i minste laget for visning av foto og video, men når det er sagt er bildekvaliteten så god som den kan være.

FM-radioen støtter RDS og fungerer som den skal. Dessuten leverer T10 varene både i diktafonen og tekstleseren.

Perfekt mobiltilbehør

Det som skiller T10 fra mengden er Bluetooth-støtten. Det er enkelt å lytte til musikk gjennom trådløst hodesett og utveksle filer med andre Bluetooth-enheter. Dessuten kan du koble den til mobilen og ringe og svare anrop gjennom T10s hodesett og innebygde mikrofon.

Ingen av de opplagte konkurrentene er utstyrt med Bluetooth, og du må litt opp i pris for å finne andre spillere med denne teknologien.

Ser du bort fra Bluetooth er den populære Ipod Nano et godt alternativ. Klarer du deg uten radio, diktafon og med noe dårligere lyd, får du mye av det samme i en mindre innpakning, til en tilsvarende pris.

Creative Zen er rimeligere, du får betydelig større skjerm, og mulighet for å utvide kapasiteten med et SD-kort. Men du må fortsatt klare deg uten Bluetooth.

T10 er priset over de fleste av sine konkurrenter, så om Bluetooth-støtten er verdt disse ekstra kronene er opp til deg å avgjøre. T10 er uansett et helhetlig og stilfullt produkt som gjør det aller meste riktig.

Takk til Samsung for utlånet av Samsung T10.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder