Gammel og enda litt eldre teknologi i skjønn forening. (Foto: Audun M. Solheim, Amobil.no)

Ikke bare for oldisene: Test av Doro PhoneEasy 615

- Det kan faktisk være befriende med en telefon som er kun nettopp det - en telefon.

  • Audun M. Solheim (amobil.no)

Artikkelen er over åtte år gammel

Å kalle Norden et mekka av mobiltelefonprodusenter er nok å ta i. Faktum er uansett at Finland har Nokia, Norge har Simonsen, Danmark har Bang & Olufsen mens svenskene er stolte over Sony Ericsson.

Sverige har også en mindre kjent mobiltelefonprodusent, nemlig Doro. Doro har blitt kjent for enkle telefoner med store taster, beregnet på smalere målgrupper som eldre og svaksynte.

Kamskjell for den eldre garde
Denne gangen har de lansert sin foreløpig mest avanserte mobiltelefon, PhoneEasy 615. Dette er en telefon i kamskjellformat som kan skilte med både 3G og kamera. På utsiden finner du også et lite display, slik at du kan se hvem som ringer før du tar telefonen.

Utover dette er det lite teknologi som skjuler seg under klaffen. Derimot er det enkelt å treffe rett tast siden disse er av størrelse XXL, og har skriftstørrelse som hører hjemme øverst på synstestplakaten på legekontoret.

Dette gjør at PhoneEasy 615 er sjeldent enkel å bruke. For å svare trenger du bare å åpne telefonen, mens inntasting av telefonnummer og påfølgende oppringning går som en lek med det digre tastesettet. Menyene er også svært enkle. Ønsker du å få lagret kontaktene dine i adresseboken for å kunne ringe dem enda enklere, kan du få andre til å legge til kontakter og kalenderoppføringer i telefonen din ved at de sender deg en SMS i et spesielt format.

Hvis du bare vil ha færre punkter i den allerede enkle menyen, kan du skjule funksjoner som du ikke har bruk for.

Nødknapp

Slik vi også har sett på tidligere Doro-mobiler, har PhoneEasy 615 en nødknapp på baksiden. Ved å holde denne inne, eventuelt trykke tre ganger i rask rekkefølge, ringer du opp på forhånd definerte numre.

Utover dette er det svært lite spennende funksjoner, for ikke å si funksjoner i det hele tatt, å finne. Alarm og kalender er de mest avanserte nyttefunksjonene PhoneEasy 615 har å stille med.

For de fleste andre telefoner ville dette vært å skyte seg selv i foten, men for målgruppen og bruken som PhoneEasy 615 er tiltenkt, gjør Doro helt rett i å gjøre det enkelt.

Dette er en telefon for deg som ringer og eventuelt sender meldinger, og ikke for deg som surfer, sjekker e-post og tester de siste appene på mobilen. For ordens skyld; du kan hverken surfe, sjekke e-post eller installere programmer på Doro PhoneEasy 615.

Derimot kan du faktisk ta bilder. Bildekvaliteten er forholdsvis dårlig, og egner seg kun til bildemeldinger.

Se bilder vi har tatt med PhoneEasy 615 »

Du kan også spille av mp3-filer, men når du ikke har en egen musikkspiller, men isteden må bruke filbehandleren for å spille musikk, blir det for tungvint til at det har noen praktisk nytte.

PhoneEasy 615 (til høyre) er noe tykkere enn forgjengeren. (Foto: Audun M. Solheim, Amobil.no)

Skjermen er selvsagt ikke i nærheten hverken hva gjelder størrelse eller lysstyrke sammenlignet med moderne, berøringsfølsomme skjermer, men er stor og skarp nok til en telefon som denne. Den moderate skjermen bidrar nok også til den svært gode batteritiden, og her kan du fort gå en uke mellom hver gang laderen må frem.

Konklusjon

Doro PhoneEasy 615 fungerer utmerket som en svært enkel telefon. Du trenger ikke være født før krigen for å sette pris på en slik mobil, for noen og enhver kan det faktisk være befriende med en telefon som er kun nettopp det - en telefon.

Vil du vite mer?

Les hele testen av Doro PhoneEasy 615 på Amobil.no »

Selv om PhoneEasy 615 er forholdsvis billig, må allikevel prisen sies å være stiv. Klarer du deg uten kamera, kan faktisk forgjengeren PhoneEasy 410gsm være et bedre valg, Den har nemlig, om mulig, enda større og færre taster og koster en slant eller to mindre.

Les flere mobiltester på Amobil.no »

Les også

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Verdens mest brukervennlige Android-mobil: Test av Doro PhoneEasy 740

  2. Her er de beste mobilene å gi til jul

  3. Test av Huawei Ascend G300: God budsjettmodell

  4. Dette er juni-mobilene

  5. Sjekk den skjermen!: Test av HTC Titan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder