Foto: Amobil.no

E-posttelefon for spesielt interesserte

Blackberrys nye kamskjellstelefon gir ikke mye teknologi for pengene.

Audun M. Solheim (amobil.no)
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Tek.no - Tester, guider, teknologiTek.no - Tester, guider, teknologi

Blackberry Pearl Flip 8220 er en telefon som på mange måter faller mellom to stoler. Den mangler teknologi som super-3G, hvilket bør være på plass i en profftelefon når vi nærmer oss år 2009.

Den er heller ikke elegant nok til å forsvare en pris som plasserer den blant de dyreste telefonene du får kjøpt i dag.

Se flere bilder av Pearl Flip hos Amobil.no»

Fortsatt bra på e-post

Blackberry er kjent for sin e-postfunksjon, og er på mange måter standarden resten av markedet må strebe etter å holde.

Og det er ingenting å si på e-postfunksjonaliteten. De tekniske løsningene bak er kanskje den beste som finnes. Brukervennligheten er på topp, og det er svært enkelt å sette opp telefonen for e-post.

Les flere mobiltester her

Dette koster såklart penger, og du må enten abonnere på en egen Blackberry-tjeneste, eller så må bedriften ha en Blackberry-server for å få brukt e-postfunksjonaliteten. Det sier seg selv at sistnevnte ikke er noe hvermannsen har i stuen.

Og god på samtaler

Som telefon fungerer 8220 utmerket. Lydkvaliteten er svært god, og batteritiden er også blant de bedre i denne klassen.

Siden radio glimrer med sitt fravær, står musikkspilleren alene for underholdningen. Heldigvis varter denne opp med god lyd.

Kameraet er på sin side av den enklere sorten, og bildene egner seg bedre til å vises på en liten skjerm enn å skrives ut og settes i album.

Stiv pris

Foto: RIM

Selv telefoner til under femhundrelappen har norske menyer. Det er derfor dårlig at en telefon til over seks tusen ikke har norsk språk. Den har støtte for norske bokstaver når du skriver meldinger, men det er mer tungvint enn det du er vant til fra andre telefoner. Selve tastaturet fungerer fortsatt godt, selv om det krever litt tilvenning for å skrive raskt.

Det er fortsatt Blackberry som lager kongene blant e-posttelefonene. 8220 er imidlertid ikke noen konge, for den blekner ganske mye i forhold til Blackberry 9000 Bold, som vi testet tidligere i høst.

Er det en lekker designtelefon du er ute etter, finnes det flust av alternativer. Du kan for eksempel spare innholdet i lommeboken og ta en kikk på Nokia 6600 Fold eller 6600 Slide.

Profftelefoner i kamskjell-innpakning har sjelden vært noen suksess, og slik blir det nok også i Blackberry Pearl Flip 8220 sitt tilfelle. Er du spesielt interessert i en Blackberry med kamskjelldesign er det bare å kjøpe. For resten av oss finnes det bedre alternativer.

Les hele testen hos Amobil.no»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder