POP: En av grunnene til at iPohe har blitt ganske populær, er muligheten til å kjøpe (eller laste ned gratis) programmer rett på enheten. Foto: Simen J. Willgohs

iPhone banker BlackBerry

(VG Nett) Selve symbolet på businessmobiler, Blackberry, har blitt vippet av tronen i ny undersøkelse.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Det er nykommeren iPhone som har lokket ellers så stive forretningsfolk over til seg, viser en undersøkelse utført av firmaet J. D. Power and Associates. Grunnen til at iPhone stikker av gårde med prisen firmaet deler ut, er en undersøkelse blant 1400 forretningsfolk der forskjellige mobiler rangeres.

Les VG Netts smarttelefontester:
Sony Ericsson Xperia X1i:Knallgod proffmobil
HTC Touch Pro:- En av tidenes beste proffmobiler
Apple iPhone:Ikke langt unna perfekt

Kriteriene i undersøkelsen Business Wireless Smartphone Customer Satisfaction Study vurderer mobilene etter, er batteritid, brukervennlighet, design og flere andre punkter.

Apples iPhone stikker av i teten med 778 poeng av 1000 mulige, mens andreplassen går til Blackberry med 703 poeng og tredjeplassen til Samsung med 701 poeng.
Verst ut i undersøkelsen var den aldrende smarttelefonprodusenten Palm med sin Treo-modell.

Nest størst i antall

På knapt ett år har iPhone rukket å bli nest størst i smarttelefonsegmentet, viser en annen undersøkelsen. Mastodonten innenfor smarttelefoner er fremdeles Nokia, men de har mistet over 21 prosent av markedet til konkurrenter det siste året.

Fremdeles sitter Nokia igjen med 46,6 prosent av markedet og større utvalg av smarttelefoner enn de andre komkurrentene.
Apple tok andreplassen med 17,3 prosent av markedet for smarttelefoner i USA og Blackberry har 15,3 prosent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder