FÅR HJELP: Google måtte ty til hjelp fra Microsoft for å få til synkroniseringen av epost og kontakter. Foto: Reuters

Microsoft hjelper Google med mobilen

(VG Nett) Google utvider sitt reportoar. Nå synkroniseres kontaktene fra Gmail rett på din Windows-mobil eller iPhone.

  • Pål Unanue-Zahl

Artikkelen er over 11 år gammel

Mandag lanserte Google tjenesten Google Mobile Sync, som lar brukere av Gmail få en tettere forbindelse mellom mobilen og epostkontoen.

Leserne diskuterer:Hvilken mobil skal jeg velge?

Det meste er gratis fra Google. Dermed er det ikke rart at deres tjeneste for synkronisering av mobilen foreløpig også ikke koster noe. Med god hjelp fra Microsofts systemer for synkronisering av e-post og kalendere.

Les også:Her er Google-mobilen!

Løsningen gjør det mulig for de som har en Gmail-konto å få kotaktene fra Gmail-listen levert rett på mobilen, uten å måtte manuelt be om det. Så snart en du oppdaterer en kontakt Gmail-kontoen, vil den også dukke opp på mobilen. På fagspråket kalles dette «push», «dytting» av data ut til mobilen.

Leserne diskuterer:Har kjøpt iPhone og lurer på noe...

Dermed er også Microsoft den dominerende aktøren i løsninger for mobil e-post. Løsningen for synkronisering av kontakter brukes av en mengde mobiler, som Apples iPhone, flere Nokia-modeller, Samsung og Sony Ericsson. Mobilmerket Blackberry, som tradisjonelt har vært kjent som e-postmobilen, har en stadig forsvinnende andel av markedet.

Google påminner de som ønsker å bruke den nye tjenesten om at den, som så mange Google-tjenester, kun er i en testutgave. En behørig sikkerhetskopiering av mobilen er lurt før man begynner å tukle med mobilens innstillinger. Man kan si at det generelt er lurt, i tilfelle mobilen skulle gå tapt eller i stykker.

Mer om

  1. Mobiltelefoni

Flere artikler

  1. Hotmail i strupen på Gmail

  2. Slik blir nye Android

  3. - Microsoft kopierer Apple-suksess

  4. Google-ansatt sparket etter snoking

  5. Google Buzz avslører kontaktlisten din

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder