Oppfølgeren til den populære GPS-mobilen HTC Touch Cruise kommer i salg i mars. Foto: HTC

Her er mars-mobilene

Ny musikkmobil fra Sony Ericsson og oppfølgeren til populære HTC Touch Cruise kommer i salg denne måneden.

  • Silje Gomnæs (amobil.no)

Artikkelen er over 11 år gammel

Tek.no - Tester, guider, teknologi

Årets største begivenhet i mobilbransjen, Mobile World Congress er bak oss, og et lass med nye telefoner kommer til å regne over butikkene de kommende månedene.

Mars ser imidlertid ut til å bli den store ventemåneden. Det er nemlig ikke mye som kommer fra noen av produsentene, faktisk bare 3 modeller til sammen.

Samsung GT-I7110

Det sørkoreanske selskapet slipper én mobil ut til butikkene i mars, og det er GT-l7110. Telefonen ble først annonsert i begynnelsen av oktober i fjor, så man kan med trygghet si det er på tide at telefonen kommer på markedet.

GT-I7110 kjører Symbian, noe som gjør den til en telefon i den avanserte klassen. Utformingen er klassisk, og tastene er helt flate.

Denne telefonen har Symbian-operativsystemet. Foto: Samsung

Noe av det mest spennende med GT-I7110 er kameraet. Med dette kan du ta fem megapikslers bilder. Kameraet har autofokus, men mangler ekte blits. Telefonen har imidlertid et LED-lys. En spesiell funksjon i kameraet gjør at du kan stille inn telefonen til å ta bilde når motivet smiler.

Du kan også bruke GT-I7110 til navigasjon, da GPS er integrert. Til surfing på nett har du både Edge, 3G og super-3G. Wi-fi er det imidlertid dårlig med.

Les mer om Samsungs GT-l7110 »

Sony Ericsson W715

Sony lanserte mange musikkmobiler under årets Barcelona-messe, og en av disse er W715. Telefonen har nedskyvbart tastatur, og en stor skjerm på 2,4 tommer.

I tilegg til å spille musikk, kan du også bruke W715 til navigasjon. Telefonen har nemlig GPS og Wayfinder Navigator, slik at du kan se på kart med Google maps.

Denne Walkman-moblen har 2,4 tommers skjerm. Foto: Sony Ericsson

Kameraet til W715 kan ta bilder i 3,2 megapikslers oppløsning. Geomerkingsfunksjonen gjør at informasjon om hvor du tar bildene blir lagret i filinformasjonen.

Bilder, musikk og andre filer kan du lagre på telefonens 120 MB store internminne, eventuelt på det 8 GB store minnekortet som følger med.

Les mer om W715 »Les sniktitt på W715 »

HTC Touch Cruise 2. gen

Den nye Touch Cruise skulle egentlig komme ut denne måneden, men i følge HTC ser det nå ut som om den heller vil komme i mars.

Den nye telefonen har ikke tastatur, men kun en 2,8 tommer stor trykkskjerm. Menyene er laget slik at du skal kunne styre telefonen kun ved hjelp av fingrene og den medfølgende pekepennen.

Denne GPS-mobilen styrer du kun ved å trykke på skjermen. Foto: HTC

Touch Cruise 2 har, som sin forgjenger, fokus på navigasjon. GPS er derfor naturligvis integrert - A-GPS, vel og merke - og det samme er navigasjonsprogramvare fra Tomtom. Kjøper du telefonen i Norge, får du med kart over Skandinavia.

Mens de fleste andre telefoner har "standard" geomerking, har Touch Cruise 2 en egen geomerkingsfunksjon kalt Footprints. I tillegg til info om lokasjon, kan du også legge til både notater, lydopptak og annet til bildene du tar.

Den nye HTC-telefonen er også god på kommunikasjon. I trådløse soner kan du surfe via Wi-Fi, mens du kan velge mellom Edge, 3G og super-3G.

Les mer om HTC Touch Cruise »

Ingen nye fra LG?

Mars er foreløpig en høyst usikker måned for LG. I følge Knut Kjeksrud i LG Norge må man først oppsummere årets Mobile World Congress før man vet hvilke modeller som eventuelt vil komme i mars. Han lover imidlertid at Amobil vil få beskjed om noen telefoner skulle være på vei ut i butikkene.

Under årets messe lanserte LG forøvrig nye menyer, i tillegg til en ny telefon, KM900.

Nokia
Nokia melder at det ikke dukker opp noen nye modeller fra dem i norske butikkhyller i mars.
Selv om Nokia lanserte både E75, E65, 6710 Navigator, 6720 Classic og N86 8MP under messen i Barcelona, er det ingen av disse som kommer i salg den kommende måneden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder