INFLUENSAVARSLER: Den Google-drevne mobilen HTC G1 kan nå varsle om influensafaren i amerikanske områder. Foto: AP

Norske kunder snytes for Google-godbiten

(VG Nett) Amazons musikkbutikk er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge. Det kan bety at Google-telefonen kommer hit uten musikknedlastingsprogram.

 • Jørgen Lyngvær

Artikkelen er over 11 år gammel

I går lanserte Google og HTV mobiltelefonen G1. Dette er den første mobilen med Googles operativsystem Android.

Les også: Her er Google-telefonen.

En av de store nyhetene under gårsdagens lasering var at telefonen kommer med et program som gir brukerne muligheten til å laste ned musikk direkte fra Amazons musikkbutikk på nett. Nå ser det ut som om nordmenn må nøye seg med G1 uten musikkprogrammet.

Les også: 6 millioner sanger tilgjengelig på Google-telefonen.

- Blir solgt uten programmet

I et eksklusivt intervju med VG Nett sa sjef for Googles Android, Rich Miner, at telefonen vil bli solgt uten dette programmet i de land der Amazons musikkbutikk ikke er tilgjengelig.

- Vi jobber tett med Amazon og vil selvsagt gjerne at musikkprogrammet skal være tilgjengelig, men vi vil måtte fjerne denne applikasjonen i land der Amazon ikke har avtale om salg av musikk, sier Miner til VG Nett.

Tre store har bekreftet Android-telefoner

Dersom Amazon åpner musikkbutikken sin for skandinaviske land før telefonen kommer hit, vil programmet være tilgjengelig.

Miner sier at vi i tiden fremover vil kunne se mange ulike telefoner som kjører Android. Så langt har mobilprodusentene LG, Motorola og Samsung bekreftet at de vil lansere telefoner med Android.

Lesernes spørsmål

Flere av VG Netts lesere har sendt inn sine spørsmål til Google-sjefen.

Hei!

Du kan spørre Google-mannen hvorfor i all verden det ikke er uttak for standard hodetelefoner? Dere skryter av å kunne laste ned 6.000.000 låter, men jeg kan altså ikke høre på det i mine 500 kroners hodetelefoner. Ja, de er dyre, men musikk er vanvittig viktig for meg. Og ikke kom med det argumentet at jeg kan kjøpe et adapter. Den er for billig.

- Det er designmessige årsaker til at HTC valgte å ikke integrere 3,5 mm jack i telefonen. Det vi lvære mulig å bruke alle typer headset med et adapter, sier Rich Miner.

Hei.

Blir telefonen SIM-låst slik som iPhone?

- Det er ikke nødvendig med operatørlås på telefonen. T-Mobile valgte å subsidiere denne første telefonene, men vi kommer til å se mange forskjellige varianter med mange ulike løsninger. Det kommer helt sikkert også telefoner som ikke er bundet til noen operatør, sier Miner.

Hei.

Jeg bruker i dag HTC telefon med Microsoft software. Den synkroniserer (selvsagt) utmerket med MS Outlook. Vil GI gjøre det like bra?

Hilsen Hans

- Google er generelt forbrukerfokusert og satser derfor på forbrukermarkedet. Flere andre som jobber med oss sier at det vil bli støtte for Exchange, det er andre i Android-alliansen som allerede har kjørt Exchange på Andriod-plattformen.

Det er flere som jobber med å få Android til å kjøre på ikke-Google telefoner. Er flere videoer på blant annet YouTube som viser ulike HTC-telefoner med beta av Android kjørende. Vil Google hjelpe evt. hindre denne utviklingen?

- Vi bruker åpen kildekode. Vi har ingen problemer med at folk ønsker å bruke plattformen på andre enheter. Hvem som helst kan ha Adroid på hvilken som helst enhet, sier Miner.

Hei

Vil Adroid ha programbutikk fra begynnelsen av eller vil dette komme etter hvert? Hvordan legger man inn programmer til programbutikken?

Fra Inge André

- Når telefonen kommer for salg vil det være en betaversjon av Android Market. Vi har en stor utviklergruppe for å registrere programmer, når du har registrert deg i denne gruppen kan du lett laste opp programvare, sier Rich Miner.

Mer om

 1. Mobiltelefoni

Flere artikler

 1. Kan ta rotta på iTunes: 6 millioner sanger tilgjengelig på Google-telefonen

 2. Spør om Google-telefonen

 3. Test av Samsung I5700 Galaxy Spica: Android for massene

 4. Endelig Google Maps-navigasjon i Norge

 5. Nå skal Google innta TV

Fra andre aviser

 1. Sony Ericsson med «Google-mobil»

  Aftenposten
 2. Google-mobilen snart klar

  Aftenposten
 3. Nye Windows-mobiler nå på norsk med apps

  Aftenposten
 4. HTC frir til kvinner og musikkelskere

  Aftenposten
 5. Spotify utfordrer iTunes

  Aftenposten
 6. HTC frir til kvinner og musikkelskere

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder