Ny musikkstrømmetjeneste kan bli lansert neste uke

FORNYER: Også Apples gratis Itunes Radio skal bli fornyet. Her er visepresident i Apple Eddy Cue ved lanseringen av denne i 2013. Den nye annonsestøttede radioen vil blant annet få programverter og faste kanaler. Foto: AP,

Amerikansk storavis: Apple angriper Spotify

Apple kan allerede i neste uke lansere en ny musikkstrømmetjeneste som går rett i strupen på Spotify. Det melder den amerikanske storavisen Wall Street Journal.

  • Øystein Larsen-Vonstett

Artikkelen er over fire år gammel

Prisen på abonnementstjenesten skal være på 10 dollar i måneden. Det er i så fall samme pris som Spotify tar for sin premiumtjeneste i USA i dag. I Norge koster dette abonnementet 99 kroner per måned.

Per i dag så har strømmetjenesten Spotify hele 86 prosent av markedet i USA. Apples iTunes er tilsvarende store på verdensbasis på nedlastet musikk.

Norske eksperter om smartklokken:Den her trenger du ikke

Færre laster ned musikk-flere strømmer

Ifølge Wall Street Journal skal giganten slippe nyheten på en utviklerkonferanse neste uke. Kilder har fortalt avisen at lanseringen skjer som en reaksjon på at stadig færre kjøper musikken sin og laster den ned fra Apples iTunes butikk.

Det er også ventet at Apple lanserer en ny utgave av mobiloperativsystemet iOS neste uke, muligens med den nye strømmetjenesten integrert.

Kommer det en vanntett iPhone 7?

Strømmetjenesten Tidal, som artisten Jay Z kjøpte av det norsk-svenske selskapet Aspiro som driver strømmetjenesten Wimp, er også med i kampen om de amerikanske strømmekundene. I forrige uke dukket nettopp Jay Z med kona Beyoncé for å besøke selskapets lokaler i Oslo.

Ingen gratisløsning

Det er Apples mulighet til aggressivt å pushe den nye løsningen på de hundrevis av millioner Itunes-brukere, som allerede har sine kredittkort registrert hos selskapet, som kan gi dem en konkurransefordel.

De kan sømløst bytte mellom sin nedlastede iTunes musikk og strømmet musikk over nettet.

Mens Spotify gir deg mulighet til å lytte på strømmet musikk gratis mot at du får en del reklame innimellom, skal Apple sin løsning primært være en betalingsløsning.

Mer om

  1. Apple

Flere artikler

  1. Apple-konferanse starter mandag: Tar Apple opp kampen med Spotify og Jay Z?

  2. Taylor Swift refser Apple Music

  3. Vi har prøvd Apples nye musikktjeneste

  4. Tirsdag åpner Apple Music

  5. De er verdens rikeste kjendispar

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder