FOTOTELEFON: Sony-sjef Kazuo Hirai viste frem noen av selskapets nye produkter i Berlin. Foto: Reuters

Gjør telefonen din om til fotoapparat

BERLIN (VG) Linsen festes til smarttelefonen - og vips så har du et «klassisk» høyteknologisk kamera.

  • Vidar Enerstvedt


Sonys nye utvikling kan brukes både med Android- og IOS- telefoner. Den er på sett og vis et fullverdig kamera som kommuniserer trådløst med telefonen, og kommer i to versjoner som blir lansert verden rundt i høst.

Nyheten ble lansert gigantiske IFA-messen i Berlin onsdag, hvor VG var blant mange hundre medier til stede på den store pressekonferansen. Arrangementet var likevel mer nedtonet enn Samsungs «Unpacked» i arenaen Tempodrom noen timer senere.

Les også: Lanserte sin første smartklokke

Den såkalte QX10-linsen Sony presenterte har 10 ganger optisk zoom og drøyt 18 megapikslers oppløsning. Ifølge produsenten er den ideell til å ta bilder av landemerker - eller nærbilder av personer. Den andre linsen, QX100, har mindre zoom, men høyere oppløsning på bildene.

Så spørs det om folk vil dra med seg en egen linse, kontra for eksempel et kompaktkamera.

NYUTVIKLET: Sony har store forventninger til sin nye smarttelefon Xperia Z1. Foto: Reuters


Sony presenterte også sitt nye mobilflaggskip, Sony Xperia Z1. Analyseselskapet IDC melder at Sony har hatt drøyt fire prosent av det globale salget av smarttelefoner de siste månedene, ifølge BBC. De ligger bak, Samsung, Apple, LG, Lenovo, Huawei og ZTE.

Selskapet håper den nye og vanntette telefonen kan kapre markedsandeler. Blant annet er den utstyrt med et kamera på over 20 megapiksler. På pressekonferansen skrøt Sony blant annet også av en ny programvare, som gjør at du kan streame video direkte på Facebook.

Amobil har «prøvekjørt» den nye modellen og konkluderer med følgende:

"Sony Experia Z1 banker alt som finnes på markedet i dag. Grundig." Les hele saken her (ekstern lenke)

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder